Verduurzaming woningen

Verduurzaming bij Actium: Een fijner en energiezuiniger thuis voor nu en later

Actium zet zich in voor een duurzame toekomst: Van 2024 tot 2029 verbeteren we ongeveer 2.400 woningen. We willen dat de energiekosten voor huurders dalen, wat wonen betaalbaarder maakt. Tegelijkertijd zorgt het voor comfortabeler wonen en vermindert het de CO2-uitstoot, wat leidt tot fijner en gezonder wonen.

Onze aanpak sluit aan bij landelijke doelstellingen voor een CO2-neutraal 2050, waarbij de eerste flinke stap al in 2030 gezet moet zijn. In 2029 hebben onze huizen dan ook geen E-F-G- labels meer. Met deze stappen maken we het verschil. Voor zowel de huidige huurders als voor de toekomstige generaties.

Onze aanpak en planning
Van 2024 tot 2029 gaan we geleidelijk de 2.400 huizen verbeteren. We beginnen met 200 huizen in het eerste jaar. Elk jaar pakken we meer huizen aan, tot wel 600 per jaar. Zo blijven we op schema om alle 2.400 woningen op tijd klaar te hebben.

We doen het samen
Om onze ambitieuze doelen te bereiken, hebben we een gedegen plan opgesteld en werken we samen met ervaren aannemers die bewezen hebben grote projecten succesvol te kunnen uitvoeren.

Communicatie en betrokkenheid bij huurders
Een tevreden huurder, zowel voor, tijdens als na de werkzaamheden aan hun huis, daar zetten wij ons voor in. Dit doen we door huurders ruim van tevoren informeren. Meestal tussen 1 en 2 jaar voor de start van de werkzaamheden. Om iedereen goed te informeren en te ondersteunen, organiseren we spreekuren in de wijk, spreken we huurders tijdens bijeenkomsten en bezoeken we huurders thuis. Daarnaast spannen we ons in om overlast zoveel mogelijk te beperken. We vinden het namelijk belangrijk dat huurders zich altijd thuis voelen, ook als we daar werkzaamheden uitvoeren.

De mening van huurders is belangrijk voor ons; het stelt ons in staat om nauwkeurig te luisteren en direct te reageren op hun behoeften en zorgen. Ook zorgen we ervoor dat, waar mogelijk, de huurder kan meebeslissen over bepaalde zaken. Door actief te luisteren, transparant te communiceren en overlast zo veel mogelijk te beperken, zetten we ons in voor positieve ervaring voor alle huurders.

Dankzij deze woningverbeteringen ervaren huurders meer wooncomfort en een daling van de energiekosten, zonder dat dit automatisch leidt tot een huurverhoging. Eventuele aanpassingen in de huurprijs, zoals bij de jaarlijkse huuraanpassing, communiceren we op tijd. Zo blijft wonen bij Actium betaalbaar en aangenaam, nu en in de toekomst.

Rob Hoogeveen, manager vastgoed, over de verduurzamingsplannen:“Verduurzaming is voor ons een belangrijk speerpunt. En daarbij: wij willen dat huurders fijn en gezond kunnen wonen zonder dat het te duur wordt. We beseffen goed dat we bij huurders thuis over de vloer komen en dat dit impact op hen heeft. Tijdens dit proces gaan we dan ook onze uiterste best doen om nauw in contact te staan en overlast zoveel mogelijk te beperken.

Na afronding van de werkzaamheden hebben zij een fijner en gezonder huis dat minder energie verbruikt. Op deze manier hopen we huurders te helpen met besparen, én de natuur een handje te helpen.”
Meer informatie voor huurders
We begrijpen dat huurders vragen hebben over wat dit voor hen betekent. Binnenkort vindt u hier antwoorden op mogelijk gestelde vragen rondom de verbetering van de huizen. De antwoorden op vragen over het energielabel van een huis hebben we al wel op een rijtje gezet en vindt u op: vragen en antwoorden over energielabels. 

Heeft u andere vragen over ons programma voor het verduurzamen van onze woningen? Neem dan contact met ons op via (0592) 400 100 of vul het contactformulier in op onze website.