Langer Zelfstandig Thuis

Langer Zelfstandig Thuis

Als u een woning huurt van Actium en een fysieke beperking heeft, kunt u een beroep doen op ons 'Langer Zelfstandig Thuis-assortiment'

Langer Zelfstandig Thuis product aanvragen

Wilt u een aanpassing uit ons Langer Zelfstandig Thuis-assortiment aanvragen? Ga dan onder aan deze pagina verder met uw aanvraag. 

Kosten
We voeren de aanpassing(en) kosteloos uit. Het product is voor u dus gratis. Ook kost het aanbrengen u niets. Uiteraard voeren wij ook onderhoud en reparaties aan de aangebrachte voorzieningen uit.

Uitvoering
Het kan zijn dat uw aanvraag niet in behandeling kan worden genomen. Dit kan technische redenen hebben. Het kan ook zijn dat de vakman een vervolgafspraak met u maakt voor het plaatsen. Sommige materialen moeten besteld worden.

Ik kom niet in aanmerking voor een aanpassing of deze valt niet onder het assortiment.

Woonwens
Indien u niet voldoet aan de voorwaarden maar toch graag één van de aanpassingen zou willen in uw woning kunt u ook een woonwens indienen. Actium kan dit in sommige gevallen voor u uitvoeren tegen een huurverhoging of éénmalig bedrag

Wmo
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Meer informatie over de Wmo vindt u hier.

Klussendienst
In ons werkgebied zijn er een aantal klussendiensten actief. Zij kunnen u helpen als u zelf niet in staat bent om de klus uit te voeren. Meer informatie over de klussendiensten vindt u hier.

Schrijf u in bij Thuiskompas!

Op Thuiskompas kunt u zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Dan bouwt u wachttijd op. Dit is noodzakelijk als u wilt of moet verhuizen naar een andere woning.

Gerelateerde vragen

Ik krijg zorg aan huis en wil graag dat de zorgverlener in mijn woning kan komen

Algemeen

Bij de hoofdingang van veel wooncomplexen zit een ronde (sleutel-)buis waar een sleutel in zit om de hoofdingangsdeur te openen. Zorgpartijen zoals Icare hebben een sleutel om deze sleutelbuis te openen. Je mag ook zelf een sleutelkluisje (laten) plaatsen met daarin de sleutel van de woning, maar dan alleen bij je eigen voordeur (en dus niet bij de hoofdingang). Actium plaatst dit niet voor je, maar hiervoor heb je ook geen toestemming van ons nodig.

Meer over dit onderwerp

Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)?

Algemeen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het kan gaan om ouderen, mensen met een beperking of mensen met psychische problemen.

De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Aanvragen voor een Wmo-aanpassing kun je indienen bij je gemeente. Iedere gemeente heeft eigen afspraken, richtlijnen en voorwaarden. Informeer hiernaar bij het Wmo-loket van je gemeente.

Meer over dit onderwerp

Ik wil graag in een aanleunwoning/zorgwoning wonen

Algemeen

Iedereen ouder dan 55 jaar die zorg nodig heeft, kan in aanmerking komen voor een aanleunwoning in één van de complexen. Wel geldt de voorwaarde dat u naast een huurcontract bij Actium ook een zorgovereenkomst met de zorginstelling afsluit. Ook woningzoekenden met een hoger inkomen zijn welkom. Dit houdt in dat u ook kunt reageren op een aanleunwoning in deze complexen als de inkomen hoger is dan € 52.671,-.

 Hoe kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning?

 1. U schrijft zich in als woningzoekende bij Actium. Dit doet u (gratis) op Thuiskompas.
 2. U meldt zich aan bij de zorgaanstelling. U kunt hiervoor contact opnemen met de desbetreffende zorginstelling. Vaak wordt er dan een gesprek gepland, waarin de Zorgpartij u zorgbehoefte kan bepalen.
 3. Wanneer er een aanleuning vrijkomt, wordt deze op Thuiskompas geplaatst. Op Thuiskompas reageert u op een vrijgekomen aanleunwoning.
 4. Zodra de reactietermijn gesloten is, zal Actium alle reacties doorsturen naar de desbetreffende zorginstelling. De zorginstelling zal op basis van zorgbehoefte aangeven aan wie Actium de woning kan aanbieden.
 5. Actium biedt de woning aan via Thuiskompas.

Wij verhuren aanleunwoningen/zorgwoningen in deze plaatsen:

Appelscha
 Woongebouw: Riemsoord
 Zorgverlener: Zorggroep Liante
Bijbehorend adres: Riemsoord

Assen
 Woongebouw: Ceresstaete (Ceresstraat)
 Zorgverlener: Icare
Bijbehorend adres: Ceresstraat

De Wijk
 Woongebouw: Dunninghe (Prins Clauslaan 6)
 Zorgverlener: Zorggroep Noorderboog
Bijbehorend adres: Prins Clauslaan

Diever
 Woongebouw: J.T. Seinenhof (De Wijert 59)
 Zorgverlener: Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD)
Bijbehorend adres: De Wijert

Dwingeloo
 Woongebouw: Weyert (Weverslaan 1a)
 Zorgverlener: Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD)
Bijbehorend adressen: Broeklaan en de Vijvers

Havelte
 Woongebouw: Molenhof (Hofweg 25)
 Zorgverlener: Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD)
Bijbehorend adressen: Hofweg en Molenweg

Nijeveen
 Woongebouw: ’t Kerspel (Dominee v. Halsemastraat 12)
 Zorgverlener: Zorggroep Noorderboog
Bijbehorend adres: D.s. van Halsemastraat

Oosterwolde
 Woongebouw: Rikkingahof
 Zorgverlener: Zorggroep Liante
Bijbehorend adres: Rikkingahof

Ruinerwold
 Woongebouw: ’t Vonder (Molenbergh 1)
 Zorgverlener: Zorggroep Noorderboog
Bijbehorend adres: Boekweitkamp

Ruinen
 Woongebouw: Priensenije (Jan Wierengaweg 109)
 Zorgverlener: Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD)
Bijbehorend adres: Jan Wierengaweg

  Meer over dit onderwerp

  Ik wil graag een gesprek aanvragen met de Seniorenmakelaar

  Algemeen

  Bekijk de pagina over de seniorenmakelaar voor meer informatie. Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen met de seniorenmakelaar? Neem dan contact met ons op.

  Meer over dit onderwerp

  Ik wil graag een drempelhulp bij mijn voor- en/of achterdeur

  Algemeen

  Actium plaatst geen drempelhulp.

  Aanvraag via WMO

  Heb jij een drempelhulp nodig bij een buitendeur? Dan kun je een aanvraag doen bij de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) via de gemeente. De WMO beoordeelt of je in aanmerking komt voor een drempelhulp. Soms betaal je voor een WMO hulpmiddel een eigen bijdrage. 

  Langer Zelfstandig Thuiswonen via Actium 

  Actium biedt een pakket van mogelijkheden aan, om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk kunnen blijven wonen in hun huurwoning. We noemen dit LZT maatregelen. Denk aan het verwijderen van binnendrempels, een extra trapleuning of douchestoel. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen of door ons te bellen via 0592 400 100.

  Meer over dit onderwerp

  De tegels in mijn badkamer/douche zijn erg glad. Kunnen jullie dit verhelpen?

  Algemeen

  Je mag zelf de tegels van de badkamervloer (laten) coaten. Actium doet dit niet.

  Meer over dit onderwerp