Automatische incasso

Hieronder staan de veelgestelde vragen over betalen via automatische incasso. Niet gevonden wat je zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel je vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Automatische incasso

Ik wil mijn huur via automatische incasso betalen

Algemeen

Voor het automatisch incasseren van de huur hebben wij een ingevuld machtigingsformulier nodig. Het opsturen kan op de volgende manieren:

Je betaalt de huur altijd een maand vooruit en wij incasseren de huur standaard op de 1e van de maand. In overleg kan je de huur eventueel op een andere dag laten afschrijven. Hiervoor neem je telefonisch contact op met Actium via 0592 400 100. 

Waarom is mijn huur (nog) niet automatisch afgeschreven?

Algemeen

Wij verwerken administratieve wijzigingen rond de 20ste van de maand. Als wij de machtiging na deze verwerkingsdatum ontvangen, dan gaat de machtiging een maand later in. 

Hou er rekening mee dat de huur tijdens weekenden en feestdagen waarschijnlijk niet op tijd (op de 1e van de maand) wordt afgeschreven. Dit gebeurt dan vaak één of een paar dagen later dan je gewend bent. 

Ik wil mijn huur niet meer via automatische incasso betalen. Wat moet ik doen?

Algemeen

De automatische incasso intrekken.

  • Via Mijn Actium-account kun je dit regelen. Dit gaat via
  • Heb je geen Mijn Actium-account? Neem dan contact op met de afdeling Klant, wij sturen je een machtigingsfomulier voor het intrekken van de doorlopende incasso toe.  
  • Je kunt natuurlijk ook langskomen op ons kantoor aan de Portugallaan 10 in Assen om een machtigingsformulier in te vullen. 

Ik heb een nieuw rekeningnummer. Hoe geef ik dat door?

Algemeen

Geef deze wijziging aan ons door met een machtigingsformulier. Deze kunt je zelf printen, invullen en naar ons opsturen.  Dit kan via 

  • Mijn Actium-account
  • Digitaal via het contactformulier 
  • Per post naar Actium,  
  • Je kunt natuurlijk ook even langskomen op ons kantoor aan de Portugallaan 10 in Assen om een machtigingsformulier in te vullen. 

Ik had niet genoeg geld op mijn rekening en nu is de huur niet afgeschreven

Algemeen

Bij onvoldoende saldo op de rekening, heeft de bank de automatische incasso teruggestort (gestorneerd). Was dit niet het geval? Neem dan contact op met de bank.

Wij doen één keer een poging om de huur automatisch te incasseren. Als de incassopoging is mislukt, maak je zelf de huur over op NL 25 INGB 0654 6648 89 onder vermelding van je klantnummer en/of adres. Dit kan ook via Mijn Actium-account.

Ik ben het niet eens met de rekening die ik van jullie heb gekregen

Algemeen

Neem contact met ons op via 0592 400 100. Dan kijken we samen hoe we je verder kunnen helpen