Energie

We kunnen er niet omheen: de energieprijzen zijn de laatste maanden sterk gestegen. We proberen de huurprijzen van onze woningen betaalbaar te houden.  Ook de komende jaren werken we er hard aan om onze woningen energiezuinig te maken. Zodat de woningen minder gas gebruiken en de energierekening lager wordt. We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame energiebronnen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen.Gemeenten bieden ook hulp bij het besparen van energiekosten. Op deze website vind je per gemeente informatie over hoe ze kunnen helpen. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van de energietoeslag. Of de hulp van een energiecoach. Ook zelf kun je maatregelen nemen om energie, en geld, te besparen. Want energie besparen, doen we samen.Ongeveer de helft van onze woningen heeft al zonnepanelen. En dat worden er de komende jaren alleen maar meer. Ook is het mogelijk de hulp in te schakelen van een energiebesparingsadviseur.  Klik op de roze knop hieronder en lees meer over wat we doen op het gebied van verduurzamen en renoveren en hoe we je verder kunnen helpen.

Energie besparen - dit doet Actium

De energieprijzen rijzen de pan uit. Je betaalt steeds meer geld voor gas en elektriciteit. Gelukkig is energie besparen makkelijker dan je denkt.

Klik op de roze knop hieronder en lees je wat je zelf kan doen. En ook wat je beter niet kan doen. Omdat het meer energie kost of gevaarlijk kan zijn.

Energie besparen - Dit kan je zelf doen

Gemeenten bieden ook hulp bij het besparen van de energiekosten.

Klik op de roze knop hieronder en je vind per gemeente informatie over voor welke hulp je bij hen terecht kan. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van energietoeslag. Of de hulp van een energiecoach.

Energie besparen - Hulp via jouw gemeente

De overheid ziet dat het nodig is om in te grijpen. Er is geld beschikbaar gesteld om inwoners financieel te helpen.

Klik op de roze knop hieronder en lees hoe de overheid helpt. Zoals met de energietoeslag en het energieplafond.

Energie besparen - Maatregelen van de overheid