Actium 15 jaar

Actium 15 jaar - interviews

Op 1 juli 2008 ondertekenden Woonstichting Actium, Stichting Woningbeheer Assen (SWA) en Stichting Woningbeheer Smilde (SWS) de fusiepapieren. Dit was de start van het huidige Actium. We bestaan dus 15 jaar en alle reden om in gesprek te gaan met verschillende partners van Actium.

We trappen af met een medewerker van het eerste uur, Kees Hommes. In de komende weken volgen nog een aantal inspirerende interviews

Interview met Kees Hommes

Het tweede interview is met Harry, Cees en Jens van HJK Architecten. HJK is een begrip in de sociale woningbouw en werkt dan ook veel samen met Actium.

Interview met HJK Architecten

Actium renoveert en verduurzaamt. Ook in woonzorgcentrum Dunninghe in de Wijk (gemeente De Wolden) zijn we hiermee aan de slag gegaan met aanleunwoningen en zorgappartementen van Zorggroep Noorderboog. Erwin Duits is bestuurder bij Noorderboog en vertelt over de samenwerking.

Interview met Erwin Duits

Fimke Hijlkema woont al jaren in de gemeente Ooststellingwerf. Als wethouder Wonen. In de periode van mei 2018 tot juli 2022 maakte ze zich sterk voor de geheel vernieuwde woonwijk Haerenkwartier in Oosterwolde. Fimke is nu met pensioen en met plezier blikt ze terug op dit project.

Interview met Fimke Hijlkema

Gea Veldmeijer werkte tot juni 2023 bij Actium. Ze is nu met pensioen. Tot die tijd was ze actief voor Mijn Buurt Assen en binnen Actium verantwoordelijk voor het programma ‘Wonen, Welzijn en Zorg’. Gea stond aan de bakermat van Mijn Buurt Assen dat in 2023 tien jaar bestaat. Ze blikt vol trots en passie terug op deze succesvolle samenwerking die nu volledig is ingebed in de drie organisaties.

Interview met Gea Veldmeijer

Robin van Ulzen is sinds 2020 wethouder in Meppel. Zijn portefeuille omvat onder andere wonen, ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling.  Actium ging met Van Ulzen in gesprek over de samenwerking met het jarige Actium. Over de mooie stad Meppel en over het bouwen van woningen.

Interview met Robin van Ulzen

Judith Lansink is eigenaar van MET-architecten in Enschede. Actium blikt met Judith terug op het initiatief ‘Proeftuin Drenthe woont circulair’ waarin ze samen met Actium optrok. Ook gaat het gesprek over Bouwstroom Noord waarin Lansink een rol heeft als architect.

Interview met Judith Lansink