Drenthe woont circulair / Plan C

Drenthe woont circulair
Drenthe Woont Circulair is een initiatief van de 8 Drentse woningcorporaties: Domesta, Woonservice, Woonconcept, De Volmacht, Lefier, SEW en Woonborg en Actium. Wij zien dat de noordelijke bouwindustrie jaarlijks goed is voor 1,8 miljoen ton aan nieuwe materialen. Dat slopen en downcyclen de standaard is en waardevernietiging een bijkomend feit. Dat kan en moet anders. Dit begint bij het stellen van de vraag naar andere producten, prestaties en processen.
En dat is wat wij met Drenthe Woont Circulair doen.

We willen fundamentele veranderingen brengen in de manier van bouwen en exploiteren. Als samenwerkende corporaties nemen we de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van een circulaire sociale huurwoning. Een woning die betaalbaar, herhaalbaar en opschaalbaar is.

Hoe? Dat weten we nog niet precies. Dit ontdekken we samen met marktpartijen in onze Drenthse Proeftuin. Een experimenteerruimte met 6 verschillende pilotprojecten, sloop en nieuwbouw. En in totaal zo’n 110 woningen verspreid door heel Drenthe. Kortom: samen ontdekken door te doen. Als individu, organisatie en gemeenschap. Niet voor één keer, maar om blijvende impact te realiseren. 

Meer weten? Check www.drenthewoontcirculair.nl 


Plan C(irculair)
Woningcorporatie Actium is dus één van de acht Drentse initiatiefnemers van Drenthe Woont Circulair en is daarnaast een pilotproject gestart onder de naam Plan C. Dit Plan C team bestaat uit ontwikkelende bouwer Dura Vermeer, Bio-inspired architect Mireille Langendijk, Designbureau INC en Cirkelen als specialist op het gebied van hergebruik en secundaire grondstoffen.

Circulair wonen moet op termijn de nieuwe standaard in de woningbouw worden. Doorbouwen op de traditionele manier is geen optie: grondstoffen raken op en de aarde raakt uitgeput. Samen bouwen we aan een circulaire toekomst. We willen bijdragen aan een betere leefomgeving, door samen nieuwe oplossingen voor toekomstbestendig en circulair wonen te ontwikkelen. Door leren door te doen, laten we zien hoe je op een open en vernieuwde wijze kunt samenwerken. Daarbij wijken we af van de gebaande paden.

Ons eerste circulaire project vindt plaats in de Assense wijk Kloosterakker. 

Meer weten en op de hoogte blijven? Check www.plancirculair.nl