Nieuwe directeur-bestuurder Actium start in november

De raad van commissarissen van woningcorporatie Actium heeft Melanie Maatman benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder. Met ingang van 1 november 2023 volgt mevrouw Maatman interim directeur-bestuurder Rein Swart op. 

Voorzitter Jacob Bruintjes van de raad van commissarissen: “We zijn blij met de benoeming van Melanie Maatman. Melanie heeft veel ervaring op bestuurlijk niveau en als directeur bij maatschappelijke organisaties. Ze is thuis in de wereld van wonen, welzijn en zorg en weet op een verbindende wijze de kracht van een organisatie te versterken en in te zetten. We leven in een tijd met talloze maatschappelijke vraagstukken zoals woningnood, duurzaamheid en betaalbaarheid. Dat vraagt om visie, lef én oog voor de medemens in een steeds veranderende omgeving. Met Melanie aan het roer gaan we vol vertrouwen verder aan de slag met deze opgaven. We wensen haar veel werkplezier en succes.”

Melanie werkt momenteel als directeur-bestuurder bij woningcorporatie Mijande Wonen in Vriezenveen en omgeving. Ook heeft ze onder meer als directeur gewerkt bij de gemeente Den Haag, bij het UWV en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Melanie Maatman over haar benoeming: “Ik kijk er erg naar uit om bij Actium te gaan werken. Een mooie, professionele organisatie met collega’s met het hart op de goede plek. En dat in een prachtig gebied: stad en land tegelijk, met een flinke opgave om te verduurzamen en te bouwen.”

Met de komst van Melanie Maatman komt er een einde aan een interimperiode van ruim een jaar en twee interim directeur-bestuurders. “Na Anne van der Heide heeft Rein Swart als interim directeur-bestuurder de organisatie goed op koers gebracht. Hij heeft nieuwe impulsen gegeven aan de organisatie, zoals het versterken van het leiderschap en integraal management. Ook het belang van tijdelijke woningbouw - flexwonen - heeft Rein onderstreept in de organisatie”, aldus Jacob Bruintjes.