Fixteam Drenthe komt naar Bovensmilde, Hoogersmilde en Smilde

Het Drentse Fixteam komt in september naar Bovensmilde, Hoogersmilde en Smilde.

Tussen 11 en 22 september rijdt een mobiel team van klussers de wijken in om zoveel mogelijk woningen te voorzien van gratis kleine energiebesparende maatregelen. Ze installeren en leveren kosteloos tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen en andere bespaarmiddelen.

Aanbellen
De mannen van het Fixteam bellen bij woningen aan om te vragen of bewoners hulp of spullen nodig hebben. De fixers starten eerst in geselecteerde wijken, waarvan de bewoners een brief krijgen. Maar wie het busje ziet staan, mag de klussers ook zelf aan de mouw trekken. Een afspraak is zo gemaakt.

Stel je vragen in de Keet

Bij deze Keet kan je tussen 10.00 – 14.00 uur onder het genot van een kop koffie vragen stellen over energiebesparing, duurzaamheid, leefbaarheid, geldzorgen en andere maatschappelijke zaken. Energiecoaches, de energiebesparingsadviseurs van Actium, Welzijnswerk én de gemeente Midden-Drenthe staan iedereen graag te woord.

De Keet is te vinden op deze locaties:

Maandag 11 september 2023 - Bovensmilde aan de H.P. Sickenstraat
Woensdag 13 september 2023 - Hoogersmilde bij de parkeerplaats van het Dorpshuis
Maandag 18 september 2023 - Smilde voor de bibliotheek

Het Fixteam is een initiatief van de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten. De wijkacties in de Smildes zijn een samenwerking tussen Provincie Drenthe, gemeente Midden-Drenthe, woningcorporatie Actium en Welzijnswerk Midden-Drenthe. Meer informatie vind je op www.fixteamdrenthe.nl.