Actium zoekt 2 leden voor de raad van commissarissen

Vacature via Whyz Executive Search

Domeinen wonen, welzijn en kwetsbaarheid zijn voor Actium onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als corporatie is Actium primair gericht op wonen, waarbij veilig, verzorgd en samen wonen voor kwetsbare mensen een steeds groter deel van de aandacht vraagt. Samenwerken met huurders en met andere maatschappelijke organisaties is daarom essentieel.

Je wordt lid van de raad van commissarissen van Actium, een woningcorporatie in Drenthe en Zuidoost Friesland. Actium is werkzaam in een groot en divers werkgebied met stad en platteland. De raad heeft twee vacatures met deze profielen:

  • Je herkent je in het profiel volkshuisvesting en past bij de rol van voorzitter remuneratiecommissie.
    Je brengt senioriteit, rust, overzicht en bent een ‘mensenmens’.
  • Je herkent je in het profiel bedrijfseconomie/IT en past bij de rol van lid auditcommissie.
    Je hebt inzicht in governance en algemene kennis van financiën en bedrijfsvoering, waaronder IT en digitalisering.

Voor beide kandidaten geldt:

  • Je hebt een brede maatschappelijke betrokkenheid, een sociaal hart en betrokkenheid bij de positie van de huurders.
  • Je bent scherp op de inhoud, initiatiefrijk en in staat knopen door te hakken. Je brengt een mooie balans tussen ziel en zakelijkheid. Je bent een teamplayer, hebt oog voor onderlinge verhoudingen én hebt humor! Je hebt ruim de tijd en flexibiliteit om de rol van commissaris op professionele wijze invulling te geven. Je bent bereid je inhoudelijk te verdiepen in de specifieke ‘ins en outs’ van een woningcorporatie in het algemeen en Actium in het bijzonder.

Informatie

Actium werkt voor de werving van 2 leden voor de raad van commissarissen samen met Whyz Executive Search. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Paul Nijman via vacature.actium@whyz.nl. Download het uitgebreide profiel via de website van Whyz Executive Search Reageren kan tot en met 19 mei 2024.