Actium is jarig en vraagt jouw hulp

Op zoek naar jouw foto’s en verhalen

Actium is jarig. Op 1 juli bestaat de corporatie 15 jaar. Dat vieren ze onder meer met twee jubileumuitgaven: een leuk inspiratiemagazine én een bijzonder boek over de woningbouw in het werkgebied van Actium. Voor beide zoeken we jouw hulp!

Op 1 juli 2008 ondertekenden Woonstichting Actium, Stichting Woningbeheer Assen (SWA) en Stichting Woningbeheer Smilde (SWS) de fusiepapieren. Hiermee werd het huidige Actium een feit. Het betekent dat Actium dit jaar precies 15 jaar bestaat. 
Inspiratiemagazine en naslagwerk

In het najaar ontvangen alle huurders daarom een magazine met fiets- en wandelroutes door onze acht gemeenten. Het magazine bevat ook handige tips en tops bij jou om de hoek (of wat verder weg) én boeiende interviews met huurders. Ook maken we een naslagwerk in boekvorm met informatie over volkshuisvesting vanaf begin 1900 tot nu. Het gaat over hoe de woningbouw zich in ons werkgebied heeft ontwikkeld. Met verhalen van huurders én oud-bestuurders en hopelijk met veel beeldmateriaal van vroeger en nu.

Jouw medewerking gevraagd!

Voor beide jubileumuitgaven is jouw verhaal als huurder ontzettend waardevol. Huur je bijvoorbeeld 15 jaar bij Actium? Woon je op nummer 15 naast een bijzondere plek? Ben je dit jaar 15 jaar oud of 15 jaar getrouwd? Heb je iets speciaals met het getal 15? We horen het graag. Andere ideeën zijn ook welkom. Voor het boek zijn we op zoek naar mooie verhalen van huurders. Heb je vroeger gehuurd bij SWA of bij SWS? We gaan graag met je in gesprek. Heb je nog oude foto’s van een huis waarin je woonde via een van de genoemde woningstichtingen? We ontvangen ze graag met een korte uitleg.

Stuur een mail naar communicatie@actiumwonen.nl of bel met 0592 400 100.

Al onze huurders ontvangen in november 2023 gratis het magazine met fiets- en wandelroutes bij de editie van Over de Vloer. Het boek is een naslagwerk en verkrijgbaar voor belangstellenden en zakelijke partners.