Actium en Woonservice nemen 305 woningen van Woonconcept over

Op 1 november 2022 nemen woningcorporaties Actium en Woonservice 305 huurwoningen in Assen over van woningcorporatie Woonconcept.  Actium en Woonservice hebben veel woningen in Assen.  Daarnaast zijn zij al veel aanwezig en zichtbaar in de wijken. Daarom zijn zij een logische partij voor de overname.

Behoud voor de sociale huursector

Woningcorporatie Woonconcept is voornamelijk actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Woonconcept kiest ervoor om zich te richten op deze drie kerngemeenten en daarom  haar bezit in Assen over te dragen. Woonconcept heeft Actium en Woonservice benaderd over een mogelijke overname van 305 appartementen en eengezinswoningen in de gemeente Assen. Beide corporaties hebben dit als kans opgepakt en zich gezamenlijk ingespannen om de woningen voor de sociale huursector te behouden. Manager Vastgoed Rob Hoogeveen van Actium licht toe: “We verhuren een groot deel van onze woningen in Assen. Onze medewerkers kennen de wijken daardoor goed en kunnen voor de huurders veel betekenen. Met het overnemen van deze woningen verwelkomen we met plezier deze huurders.”

Om welke woningen gaat het

Actium neemt  201 appartementen over in de wijken Centrum en Lariks en 30  eengezinswoningen in Kloosterveen. Voor Actium betekent dit een uitbreiding van 231 woningen in de gemeente Assen.