Nieuwsoverzicht

Tijdelijke woonunits aan de Havenkade in Assen

Actium vraagt binnenkort bij de gemeente Assen een omgevingsvergunning aan voor het plaatsen van tijdelijke woonunits aan de Havenkade in Assen. Deze woonunits zijn bedoeld voor dak- en thuislozen. 

Woningen voor mensen die met spoed een andere woning zoeken

In de Boshof aan de Beilerstraat in Assen zijn negen woningen beschikbaar als tijdelijk onderkomen (maximaal anderhalf jaar). Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die, om wat voor reden dan ook, snel andere  woonruimte nodig hebben. En niet in aanmerking komen voor urgentie. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. 

Huuraanpassing 2022

Nadat in 2021 de huren gelijk bleven, gaat dit jaar voor de meeste huurders de huur omhoog. Alle huurders van Actium krijgen voor 1 mei een brief hierover.

Inspirerende ontmoeting tussen huurders en Actium

‘Een thuis bieden voor onze huurders, nu en in de toekomst. Dat is waar we voor staan.’ Onder dat motto bezoekt de Raad van Commissarissen (RvC) van woningcorporatie Actium jaarlijks enkele wijken die bijvoorbeeld te maken hebben gehad met nieuwbouw, sloop of groot onderhoud. Maandag 11 april bezocht de raad - in gezelschap van het bestuur van Actium - bewoners van het Haerenkwartier in Oosterwolde en de Molukse Wijk in Assen.

Wat vind jij van Thuiskompas?

Sta jij ingeschreven als woningzoekende bij Thuiskompas? Dan kun je binnenkort een mail krijgen van onderzoeksbureau Enneüs. Zij onderzoeken voor ons wat woningzoekenden van www.thuiskompas.nl vinden. Doe je mee? Zo help je om Thuiskompas te verbeteren.

(Be-)spaartips Top 5

Afgelopen weken vroegen we jullie je (be)spaartips met ons te delen. Alle ingezonden tips waren goed! We hebben een top 5 gemaakt die we graag met jullie delen. De inzenders hebben in inmiddels een cadeaubon ontvangen.