Heeft Actium een reservesleutel van mijn woning?
Algemeen
Nee, wij hebben geen reservesleutel van de woning.
Telefonisch zijn we bereikbaar tot 16.30 uur. 's Middags bent u welkom op afspraak.
Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen enorm gestegen. Deze prijsstijgingen hebben erg veel impact op een groot gedeelte van onze huurders.
Maak je je zorgen over je energieverbruik?
Sinds 8 mei heeft Actium 2 Energiebesparingsadviseurs. De Energiebesparingsadviseurs kijken graag samen met jou naar je persoonlijke situatie en wat de mogelijkheden zijn om meer grip te krijgen op je energierekening.
Hoe kan je de Energiebesparingsadviseurs bereiken?
Je kan onze Energiebesparingsadviseurs bereiken op werkdagen tussen
8.30 uur -16.30 uur via ons algemene telefoonnummer 0592-400100.
Wil je liever gebeld worden, dan kan je hieronder het aanvraagformulier invullen.
Nee, wij hebben geen reservesleutel van de woning.
Je kunt een afvalpas aanvragen bij je gemeente. Ook als je de afvalpas kwijtraakt, kun je dit bij de gemeente melden. Deze passen zijn niet van Actium.
Neem contact met ons op via 0592 400 100. Wij proberen je dan direct door te verbinden met een verhuurmedewerker. Als dit niet lukt, maken wij een terugbelnotitie aan.
Neem contact met ons op. Samen kijken we hoe je de post alsnog kan ontvangen.
Voorwaarden
Je mag zelf zonnepanelen (laten) plaatsen. Hiervoor gelden wel voorwaarden. De precieze voorwaarden sturen we je toe, als je bij ons een Woonwens indient. Het gaat dan bijvoorbeeld over de kosten, de technische eisen en wat er gebeurt als je zou verhuizen.
Voldoe je niet aan de voorwaarden?
Dan zijn alle kosten die ontstaan door het niet nakomen van de voorwaarden voor jouw rekening.
Een verhuurdersverklaring is een soort verklaring van goed gedrag. Hierin verklaart je huidige verhuurder of je wel/geen betalingsachterstand hebt (gehad) en of je wel/geen overlast heeft veroorzaakt. Een meeverhuizend persoon die een zelfstandige woning huurt of heeft gehuurd, moet ook een verhuurdersverklaring invullen.
Dat mag alleen met een geluiddempende ondervloer van minimaal 10dB. Op de verpakkingen van ondervloeren staat het aantal decibel vermeldt.
Elke nieuwbouwwoning bevat een grote hoeveelheid bouwvocht. Gemiddeld wel zo’n 4000 liter. Het vocht is afkomstig van natte bouwmaterialen zoals beton, cement, spuitwerk en lijm. Tijdens het bouwen kan regen de bouwmaterialen ook nat maken. Het kan wel een jaar duren voordat al het bouwvocht uit een nieuw huis is verdwenen. Hieronder vind je een aantal tips over hoe je het beste om kunt gaan met bouwvocht en hoe je dit kwijtraakt:
Droogstoken
Door warmte in de woning te brengen bevorder je het drogingproces van de woning. Dit wordt ook wel het droogstoken van een woning genoemd. Om het huis droog te krijgen zonder dat de bouwmaterialen te veel krimpen kun je als volgt handelen:
Mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch enige schimmelvorming op bijvoorbeeld het behang ontstaan, adviseren wij je dit eerst te laten drogen. Daarna kan het restant met een droge borstel worden weggeveegd.
Houdt er rekening mee dat het wel een jaar kan duren voordat al het bouwvocht uit de woning is verdwenen. Een goede indicatie dat de woning voldoende gedroogd is ten aanzien van bouwvocht, is het moment waarop geen blijvende condens meer op de binnenzijde van de ruiten aanwezig is tijdens het normale gebruik van de woning.