Woningaanbieding

Hieronder staan de veelgestelde vragen over woningaanbiedingen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Woningaanbieding

Ik kreeg een woning aangeboden maar ik was te laat met accepteren. Wat nu?

Algemeen

Helaas reageerde u niet op tijd op uw aanbieding. Wij kunnen nu niets meer voor u doen. De aanbieding is automatisch doorgezet naar de eerstvolgende kandidaat

Ik kreeg een woning aangeboden en wil deze huren. Hoe laat ik dat weten?

Algemeen

U heeft de woning bezichtigd en u accepteert de woning? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan onze medewerkers Verhuur. Dit kan per mail via klant@actiumwonen.nl of telefonisch via 0592 400 100.

Ik kreeg een woning aangeboden. Kan ik de woning bekijken?

Algemeen

Klik via de aanbieding die u kreeg op "Ja, ik heb interesse". U gaat dan naar de volgende stap en krijgt de contactgegevens van de huidige huurder te zien. Neem dan contact op met de huidige huurder voor het bezichtigen van de woning. Staan er geen contactgegevens? Neem dan contact met ons op via 0592 400 100.

Ik kreeg een woning aangeboden, maar deze wil ik niet huren. Heeft dit invloed op mijn inschrijving als woningzoekende?

Algemeen

Nee, dit heeft niet direct invloed op uw inschrijving. Pas na 5x weigeren, zonder geldige reden, krijgt u een blokkade van 3 maanden op uw inschrijving. Dat gebeurt automatisch. Tijdens deze blokkade kunt u niet reageren op het woningaanbod.

Hoe vaak mag ik een aangeboden woning weigeren?

Algemeen

Na 5x weigeren zonder geldige reden krijgt u een blokkade van 3 maanden op uw inschrijving. Dat gebeurt automatisch. Tijdens deze blokkade kunt u niet reageren op het woningaanbod. 

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar wil deze niet huren. Hoe laat ik dat weten?

Algemeen

U mag een huis weigeren, als u daar een goede reden voor hebt. Bespreek dit met één van onze verhuurmedewerkers. Weigert u een huis na acceptatie? Neem contact met ons op om te vragen wat dit voor u betekent.

Ik kreeg een woning aangeboden. Hoe snel moet ik reageren?

Algemeen

Op een aanbieding moet u binnen 3 dagen reageren (aangeven dat u interesse heeft).

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe weet ik of ik de woning krijg aangeboden?

Algemeen

De woningzoekende die het hoogst eindigde bieden we na het sluiten van de advertentie het huis aan. Bent u aan de beurt om het huis te bekijken? Dan krijgt u per mail een uitnodiging.

Ik heb vragen over de woning die aan mij is aangeboden. Aan wie kan ik deze vragen stellen?

Algemeen

Met vragen over de aangeboden woning kunt u terecht bij de verhuurmedewerkers van afdeling Klant. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0592 400 100.

Hoe lang moet ik ingeschreven staan voordat ik een woning van jullie kan huren?

Algemeen

Dat kunnen we niet voorspellen. Dit hangt van veel dingen af, zoals de plaats waar u wilt wonen en het aantal reacties op een huis. Om u een idee te geven: op de pagina 'onlangs verhuurd' van Thuiskompas ziet u per huis hoeveel inschrijftijd degene had die het huis accepteerde.