Riolering

Hieronder staan de veelgestelde vragen over riolering. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Riolering

Mijn afvoer/riolering is verstopt

Algemeen

Voor alle verstoppingen kunt zelf contact opnemen met de Riool Reiniging Service (RRS) via telefoonnummer 0800 0991313. Ook als u een (sterke) rioollucht ruikt, kunt u dit melden bij de RRS.

Let op: als u een ander bedrijf dan de RRS inschakelt, dan zijn de kosten voor uzelf. U kunt dan achteraf ook geen vergoeding aan ons vragen. Neem daarom altijd contact op met de RRS als u rioolproblemen heeft.

Zelf rioolproblemen oplossen?
Gebruik nooit een zelf aangeschaft (goedkoop) ontstoppingsmiddel! Dit beschadigt de afvoer en is bovendien slecht voor uw gezondheid. Een veiliger alternatief is om een combinatie van soda en heet water door de afvoer te gieten. Bekijk hier een filmpje van de RRS over het zelf ontstoppen van de afvoer.

Rioolproblemen voorkomen?
Het is natuurlijk nog beter om verstoppingen te voorkomen! Lees hier hoe u dit kunt doen en/of bekijk deze filmpjes voor handige tips.