Ik huur

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huurtoeslag. Niet gevonden wat je zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel je vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Ik huur

Ik wil graag een verhuurmedewerker spreken

Algemeen

Neem contact met ons op via 0592 400 100. Wij proberen je dan direct door te verbinden met een verhuurmedewerker. Als dit niet lukt, maken wij een terugbelnotitie aan.

Ik heb een verhuurdersverklaring nodig. Waar vraag ik deze aan?

Algemeen

Een verhuurdersverklaring is een soort verklaring van goed gedrag. Hierin verklaart je huidige verhuurder of je wel/geen betalingsachterstand hebt (gehad) en of je wel/geen overlast heeft veroorzaakt. Een meeverhuizend persoon die een zelfstandige woning huurt of heeft gehuurd, moet ook een verhuurdersverklaring invullen.

  1. Ik huur(de) een woning van Actium
    Neem contact met ons op voor het aanvragen van een verhuurdersverklaring. Ben je op dit moment geen huurder van ons, maar wel in het verleden geweest? Dan kunnen wij voor oud-huurders tot 5 jaar terug een verhuurdersklaring aanmaken.
  2. Ik huur een woning van een andere woningcorporatie / particuliere verhuurder.
    In dat geval vraag je een verhuurdersverklaring op bij je huidige verhuurder.
  3. Ik huur nu geen woning
    Als je nog niet zelf huurt en inwonend bent, dan hoef je geen verhuurdersverklaring in te leveren. Ook als je op dit moment in een koopwoning woont, hoeft dit natuurlijk niet. In dit laatste geval vragen wij wél om een bewijs van de koopakte in te leveren (waaruit blijkt dat je huidige woning inderdaad op jouw naam staat).

De watermaatschappij vraagt om de waterstand. Moet ik de waterstand zelf doorgeven of geven jullie de stand door?

Algemeen

Elk jaar krijg je bericht van de watermaatschappij met het verzoek de watermeterstand door te geven. Je geeft zelf de watermeterstand door, Actium doet dit niet. De watermeter kan op verschillende plekken in de woning of een complex zitten. Weet je de watermeter niet te vinden? Neem dan contact met ons op.

Ik woon in een appartement. Mag ik een laminaatvloer in de woning leggen?

Algemeen

Dat mag alleen met een geluiddempende ondervloer van minimaal 10dB. Op de verpakkingen van ondervloeren staat het aantal decibel vermeldt.