Huur opzeggen bij overlijden (1)

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huur opzeggen bij overlijden. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Huur opzeggen bij overlijden (1)

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden

Algemeen

Bij overlijden kunt u als erfgename(n) via Huur opzeggen de huur opzeggen. Telefonisch opzeggen via (0592 400 100) of langskomen op ons kantoor kan natuurlijk ook. De opzegtermijn is minimaal 1 maand.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Bij overlijden is de opzegtermijn ook minimaal 1 maand.

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

Als u de huur opzegt namens een overleden huurder, dan vragen wij u een kopie van de akte van overlijden of de rouwkaart mee te sturen.

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Als het contract (ook) op naam van uw overleden partner staat, dan moet u dit inderdaad aan ons doorgeven. Dit kunt u doen via Contract aanpassen. Wij vragen wij u dan een kopie van de akte van overlijden of de rouwkaart mee te sturen. Als het contract nog niet op uw naam stond, dan moet u ook documentatie aanleveren waaruit blijkt dat u getrouwd was of geregistreerd partnerschap had. Wij zetten het contract dan op uw naam.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

Dit kan alleen als u eigenlijk al recht had op medehuurderschap. U kunt uw aanvraag indienen via Contract aanpassen.