Cv en verwarming

Hieronder staan de veelgestelde vragen over cv en verwarming. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Cv en verwarming

Ik heb problemen met mijn verwarming/cv

Algemeen

Voor alle problemen met uw verwarming/cv en thermostaat (zoals een storing, geen warm water, defecte radiatorknop, lekkende leidingen/verwarmingsbuizen, etc.) kunt u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf dat uw cv-ketel onderhoudt. Actium werkt met Energiewacht, Feenstra en Technisch Bureau Suurmeijer. Heeft u een zonneboiler, zonnepanelen en/of mechanische ventilatie? Ook dan kunt u bij storingen contact opnemen met ditzelfde bedrijf. Kijk voor de contactgegevens bij Mijn contracten.

U kunt zelf eerst ook nog wat zaken controleren
Kijk bijvoorbeeld of er voldoende water in de ketel zit. Is dat niet het geval? Dan moet u de ketel bijvullen. Controleer ook of het centrale verwarmingssysteem goed is ontlucht. Hoort u een rammelend geluid uit de radiatoren komen? Ontlucht dan het systeem. Is er iets anders aan de hand? Neem dan contact op met de onderhoudspartij.

Periodiek onderhoud
Onderhoud aan uw cv-ketel vindt om de 18 of 24 maanden plaats. Het onderhoudsbedrijf neemt contact met u op voor een afspraak.  Is de laatste onderhoudsbeurt in uw woning al langer dan 2 jaar geleden? Dan kunt u zelf contact opnemen met uw onderhoudsbedrijf, om te vragen wanneer ze van plan zijn weer bij u langs te komen.

Het wordt niet warm in mijn woning

Algemeen

Uw verwarming staat aan, maar u krijgt het toch niet lekker warm in huis? Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met uw cv-ketel. Voor al uw problemen (storingen, lekkage, schade) met de verwarming en cv kunt u rechtstreeks contact opnemen met het onderhoudsbedrijf. Via Mijn Actium kunt u zien wie uw cv in onderhoud heeft.

Bijvullen of ontluchten
Soms moet uw cv-ketel bijgevuld worden. Het is ook mogelijk dat u uw radiatoren even moet ontluchten (als ze een borrelend geluid maken). Dit kunt u beide gemakkelijk zelf doen. In dit filmpje leggen onze monteurs u uit hoe!

https://www.youtube.com/embed/nGeGOhMllXc

Kan ik een klokthermostaat krijgen?

Algemeen

Als u een klokthermostaat wilt, dan kunt u dit zelf regelen via het bedrijf dat uw cv in onderhoud heeft (zie Mijn contracten). De kosten voor het vervangen van de thermostaat zijn voor uzelf. Let op: laat u een klokthermostaat plaatsen? Bewaar dan wel de oude thermostaat (die is eigendom van Actium).