Woning kopen

Toewijzing koopwoningen 

De toewijzingscriteria die hieronder staan zijn van toepassing op woningen met een maximale koopsom van €180.000,-. Woningen met een koopsom van meer dan €180.000,- bieden wij aan via Online Bieden, hiervoor gelden deze criteria niet.  

Zijn er meerdere belangstellenden voor een woning met een koopsom tot €180.000,- , dan komen ze in deze volgorde in aanmerking voor een koopwoning:

  1. Huurders van Actium met een sloopurgentie. Deze huurders zijn vanwege een sloopproject gedwongen te verhuizen en krijgen daarom voorrang. 
  2. Huurders van Actium. Als er meerdere huurders reageren, krijgt de huurder die het langst op zijn/haar huidige adres woont de woning als eerste aangeboden.
  3. Starters onder de 30 jaar. Als er meerdere starters reageren, krijgt de starter die in dezelfde plaats woont als waar de koopwoning staat de woning als eerste aangeboden. Wonen meer starters in deze plaats, dan krijgt de oudste starter waarvan de naam op het koopcontract komt het eerste aanbod.
  4. Overige belangstellenden. Heb je bijvoorbeeld nu al een koopwoning en wil je een andere woning kopen? Dan ben je voor ons een doorstromer. ook iemand die bijvoorbeeld 35 jaar is en voor het eerst een woning koopt valt in deze categorie. 

Bekijk hier het actuele aanbod koopwoningen

 

Veel gevraagd over Woning kopen

Verkoopt Actium ook woningen?

Algemeen

Ja, wij verkopen ook woningen. Bekijk hier het actuele aanbod koopwoningen.

Kan ik mijn huurwoning van jullie kopen?

Algemeen

In principe niet. Dit is alleen mogelijk, als wij al hebben besloten om de woning te verkopen zodra de huur ervan wordt opgezegd. Dit doen we bijvoorbeeld bij woningen in bepaalde plaatsen, wijken of buurten waar we weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien of verwachten. Natuurlijk kunt u altijd bij ons informeren wat het 'label' van uw woning is (verhuur, of verkoop). Maar als u uw woning zou kunnen kopen, dan laten wij dit ook aan u weten.

Krijg ik als huurder van Actium voorrang als ik een woning wil kopen?

Algemeen

Ben je huurder van Actium en op zoek naar een koopwoning? Dan krijg je inderdaad voorrang bij ons. Wij hanteren de volgende rangorde bij het verdelen van een woning.

  1. Sloopurgenten Actium. Huurders van Actium die vanwege een sloopproject gedwongen moeten verhuizen en daarom een sloopurgentie hebben ontvangen. Huurduur huidige woning is daarbij bepalend. Dus degene met de langste huurovereenkomst, komt op de eerste plek.  
  2. Huurders Actium. We kijken naar de huurduur van het huidige adres. Degene die op het huidige adres het langste huurcontract heeft, komt als eerste aan bod.
  3. Starters onder de 30 jaar. Indien er meerdere starters reageren, wordt de woning als eerste
    aangeboden aan de starter die al woonachtig is in de plaats waar de koopwoning zich bevindt. Indien er meerdere starters woonachtig zijn in de plaats waar de koopwoning zich bevindt, dan wordt de woning als eerste aangeboden aan de oudste starter waarvan de naam op het koopcontract komt.
  4. Overige kandidaten. Heb je bijvoorbeeld nu al een koopwoning en wil je een andere woning kopen? Dan ben je voor ons een doorstromer. Ook iemand die bijvoorbeeld 35 jaar is en voor het eerst een woning koopt valt onder deze categorie.

Nadat de woning een week lang op onze site heeft gestaan, gaan we de woning in bovenstaande volgorde verdelen. Degene die op de 1e plaats komt, krijgt van ons de mogelijkheid om de woning als 1e te bezichtigen.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met onze afdeling Verkoop via 0592 400 100 of verkoop@actiumwonen.nl.

Waarom verkoopt Actium woningen in plaats van ze te verhuren?

Algemeen

Wij verkopen woningen als we in bepaalde plaatsen, wijken of buurten weinig of steeds minder vraag naar (bepaalde typen) huurwoningen zien (of verwachten). Om te bepalen waar en welke woningen we willen verkopen, houden we de bevolkingsontwikkelingen en de vraag naar woningen in de gaten. En laten we hier onafhankelijk onderzoek naar doen.

Dit onderzoek doen we samen met de gemeente, andere corporaties en onze huurdersorganisatie. Voorbeelden van bevolkingsontwikkelingen die meespelen in onze beslissingen zijn: mensen die ouder worden, steeds minder bewoners op een bepaalde plek of juist grote gezinnen.

Ook willen we woningen verkopen als er sprake is van wat wij 'versnipperd bezit' noemen. Dit is bijvoorbeeld één huurwoning in een rijtje koopwoningen, of een blokje van 2 woningen in een straat waar Actium verder geen bezit heeft. De verkoop van zulke woningen biedt wel kansen voor bijvoorbeeld starters en anderen die graag een betaalbaar huis willen kopen.