Welke woning kan ik huren?

Op Thuiskompas.nl vindt u een handige tabel waarin u op een makkelijke manier kunt zien op welke  huurwoningen u kunt reageren met uw inkomen en de grootte van uw huishouden.

Verdient u meer dan € 47.699,- (alleenstaand) of meer dan € 52.671,- (meerpersoonshuishouden) per jaar? Dan komt u bij Actium in principe niet in aanmerking voor een sociale huurwoning

Uitzonderingen

Aanleunwoningen mét zorgindicatie
Voor het huren van een aanleunwoning met verplichte zorgafname geldt geen maximale inkomenseis. Bovendien kunt u ook met een inkomen hoger dan € 47.699,- (alleenstaand) of € 52.671,- (meerpersoonshuishouden) in aanmerking komen voor een aanleunwoning met een kale huurprijs lager dan € 650,43 . Er geldt dus geen minimum-huurprijs. U heeft hiervoor wel een zorgindicatie nodig van bijvoorbeeld het CIZ, op grond van de Wet Langdurige Zorg.

Wij hebben woningen met zorg op de onderstaande locaties: 

 

Actium verhuurt de woning en de betreffende zorginstelling levert zorg en ondersteuning.

 

 

 


Woningen in een van de Molukse wijken

Voor een deel van de toe te wijzen woningen in de Molukse wijken in Assen, Bovensmilde en Oosterwolde geldt tevens een afwijkend toewijzingsbeleid. Neem contact met ons op  als u wilt weten voor welke woningen dit geldt. 

  • De maximale inkomenseis van € 47.699,- (alleenstaand) / € 52.671,- (meerpersoonshuishouden) geldt niet.
  • Ook kunnen woningzoekenden met een inkomen hoger dan € 47.699,- (alleenstaand) / €52.671,- (meerpersoonshuishouden) in aanmerking komen voor een woning met een kale huurprijs lager dan € 650,43. Er geldt dus geen minimum-huurprijs.

Woonwagenstandplaatsen zonder woonwagen
Voor toe te wijzen woonwagenstandplaatsen zonder woonwagen geldt ook een afwijkend toewijzingsbeleid.

  • De maximale inkomenseis van € 47.699,- alleenstaand) / € 52.671,- (meerpersoonshuishouden) geldt hiervoor niet.
  • Bovendien kunnen ook woningzoekenden met een inkomen hoger dan € 47.699,- (alleenstaand) / €52.671,- (meerpersoonshuishouden). In aanmerking komen voor een woonwagenstandplaats zonder woonwagen met een kale huurprijs lager dan € 650,43. Er geldt dus geen minimum-huurprijs. 


Bovenstaande informatie is gerelateerd aan het prijspeil van 2024 en kan daarna aan verandering onderhevig zijn.