Parkeerplaatsen en garages

Hieronder staan de veelgestelde vragen over parkeerplaatsen en garages. Niet gevonden wat je zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel je  vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Parkeerplaatsen en garages

Ik wil de huur opzeggen van mijn garage of parkeerplaats

Algemeen

De huur kun je online opzeggen via Huur opzeggen. Telefonisch opzeggen of langskomen op ons kantoor in Assen kan natuurlijk ook. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. De dag waarop het huurcontract eindigt, moet een werkdag zijn.

Zodra wij je opzegging ontvangen, sturen wij je hiervan een bevestiging. Wij vragen je de parkeerplaats, stallingsplaats of garage leeg en schoon op te leveren. Zo voorkomt je extra kosten. Je kunt de sleutels inleveren op ons kantoor in Assen, uiterlijk op de laatste dag van de huur (graag voorzien van een adreslabel). Lever je de sleutels later in, dan loopt de huur van de garage door tot de inleverdatum.

Verhuren jullie ook garages en/of parkeerplaatsen en hoe kan ik hierop reageren?

Algemeen

Wij verhuren parkeerplaatsen, stallingsplaatsen, garages en bergingen. De huurprijzen variëren van € 20,- tot € 51,24 per maand. Het actuele aanbod vind je op Thuiskompas. Als je staat ingeschreven bij Thuiskompas, kun je reageren op het beschikbare aanbod. In principe geldt dat je per huishouden in aanmerking kunt komen voor één parkeerplaats, stallingsplaats of garage.

Bij meerdere belangstellenden wordt de volgorde van toewijzing als volgt bepaald:

  • Huurders met een garage die gesloopt gaat worden.
  • Huurders van Actium die wonen in het woongebouw waarbij de garage, parkeerplaats of stallingplaats hoort.
  • Huurders van Actium die in de/het betreffende wijk, dorp of stad wonen.
  • Overige huurders van Actium.*
  • Overige belangstellenden.**

* Zijn er meerdere belangstellenden, dan is de woonduur bepalend voor de volgorde.
** Zijn er meerdere belangstellenden, dan wordt er geloot.

Ben je de kandidaat? Dan krijgt je binnen 5 dagen na de sluitingstermijn een e-mail met een aanbieding op het door jou opgegeven e-mailadres. Als je het aanbod accepteert spreken we met je af voor de ondertekening en de ontvangst van de sleutels. Bij het aangaan van de huurovereenkomst betaal je eenmalig €10,- acceptatiekosten. Je inschrijving bij Thuiskompas blijft behouden voor het overige (woning-)aanbod.

Zit er verlichting in een garage?

Algemeen

Nee, er zit geen verlichting in onze garages.