impressie afbeelding

Ik huur

Woonwens indienen


Wilt u iets in of aan uw woning veranderen en bent u op de hoogte van de spelregels (zie veelgestelde vragen hieronder)?
Dan kunt u op deze pagina uw aanvraag indienen.


Wat is uw adres?

 

Voer uw adresgegevens in

 

Veelgestelde vragen

Mag ik iets veranderen aan mijn huurwoning?

Wilt u iets in of aan uw woning veranderen? Dat kan, zolang deze aanpassing voldoet aan de voorwaarden. Zo mag u bijvoorbeeld geen dragende muren of sanitair verwijderen. Ook mag een verandering niet leiden tot overlast of hinder voor de buren. In de brochure Wonen naar wens vindt u een overzicht van veelvoorkomende veranderingen, waarvoor onze goedkeuring nodig is.

Voorwaarden

Om de kwaliteit en veiligheid van onze woningen voor u en toekomstige bewoners te garanderen, gelden de volgende voorwaarden:

 • Klussen aan gas en/of elektra moet u laten uitvoeren of laten goedkeuren door een erkend installateur (gecertificeerd door Uneto VNI). Een kopie van het keuringsrapport moet u aan ons geven.
 • Veranderingen moeten voldoen aan de eisen van bouw- en woningtoezicht, nutsbedrijven (gas, water en elektra) en de brandweer;
 • De klus mag niet leiden tot overlast, schade of gevaar voor uzelf of omwonenden.
 • De klus mag de woning niet minder goed verhuurbaar maken.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de aanpassing. Voor eventuele (gevolg)schade en voor het verwijderen van de aanpassing als dat noodzakelijk is voor door ons uit te voeren onderhouds- of reparatiewerkzaamheden.
 • Voor de aanpassingen gelden specifieke technische kwaliteitseisen. Deze ontvangt u zo nodig bij de officiële toestemming.

Toestemming vragen

Toestemming vragen voor woningverandering doet u via het formulier woonwens indienen. U krijgt binnen ongeveer twee weken een reactie. De volgende reacties zijn mogelijk:

 • Er is aanvullende informatie nodig.
 • U krijgt definitieve toestemming.
  De verandering mag blijven zitten als u verhuist, op voorwaarde dat u de verandering volgens onze eisen uitvoert en onderhoudt.
 • U krijgt tijdelijke toestemming.
  U mag de verandering aanbrengen, maar als u verhuist, moet u de verandering weer ongedaan maken. Eventueel kan de volgende huurder de verandering onder voorwaarden alsnog overnemen.
 • Uw aanvraag wordt afgewezen.
  U ontvangt een schriftelijke toelichting. 

We maken ook afspraken over wat er moet gebeuren als u gaat verhuizen. Als u zelf een verandering in uw woning heeft aangebracht, bent u ook verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. De afspraken over een verandering leggen we schriftelijk vast en beide partijen ondertekenen dit.

Ik heb veranderingen in mijn woning niet vooraf aangevraagd. Wat nu?

U kunt alsnog een aanvraag bij ons indienen. Onze woninginspecteur komt dan, indien noodzakelijk, bij u langs om de verandering(en) te beoordelen. De veranderingen moeten niet alleen voldoen aan onze eisen, maar ook aan de eisen van bouw- en woningtoezicht, nutsbedrijven, brandweer en aan overige door de overheid gestelde regelgeving. Als u geen toestemming voor de aanpassingen heeft, dan moet u de aanpassingen verwijderen als u de woning verlaat. Door alsnog een aanvraag in te dienen, voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan op het moment dat u gaat verhuizen. Via het formulier woonwens indienen kunt u dit regelen.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?