impressie afbeelding

Ik huur

Onderhoud installaties

 

Wat is uw adres?

 

Voer uw adresgegevens in

 

Veelgestelde vragen

Wie onderhoudt mijn cv-installatie?

Onderhoud aan uw cv-ketel vindt om de 18 of 24 maanden plaats. Het betreffende onderhoudsbedrijf neemt contact met u op voor een afspraak. Actium werkt met Energiewacht, Feenstra en Technisch Bureau Suurmeijer uit Assen.

Voor storingen of problemen met uw cv-ketel, radiatoren of verwarmingsbuizen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw onderhoudsbedrijf. Heeft u een zonneboiler? Ook dan kunt u bij storingen contact opnemen met ditzelfde bedrijf. Kijk voor de contactgegevens bij Onderhoud installaties van uw woning.

Wie onderhoudt mijn mechanische ventilatie?

Onderhoud aan uw mechanische ventilatie vindt om de 18 of 24 maanden plaats. Het betreffende onderhoudsbedrijf neemt contact met u op voor een afspraak. Actium werkt met Energiewacht, Feenstra en Technisch Bureau Suurmeijer uit Assen.

Kijk voor de contactgegevens van het betreffende onderhoudsbedrijf bij Onderhoud installaties van uw woning.

Waarom wordt mijn cv-ketel in de winter vervangen?

We proberen het vervangen van cv-ketels zoveel mogelijk in de warme periodes te organiseren. Dit lukt ons niet altijd. Het vervangen van een cv-ketel duurt gewoonlijk één dag. Tijdens deze dag kunnen wij u geen warmte (en warm water) leveren.

Bij lage buitentemperaturen en een medische urgentie kunt u tijdens de werkzaamheden een elektrische kachel van de installateur gebruiken. Geef dit dan wel tijdig door aan de opzichter.

Mijn gasverbruik is veel hoger dan ik had verwacht, hoe kan dat?

Heeft u (plotseling) een hoge gasrekening en weet u niet hoe dit kan? Om dit goed te kunnen beoordelen verzoeken wij u om eerst aandacht te schenken aan de volgende zaken:

  • Gaat het om de juiste periode van verbruik?
  • Kloppen de meterstanden met de eindafrekening?
  • Klopt het voorschot en waar is dat op gebaseerd? Uw energieleverancier kan u daarin adviseren.

Kloppen bovenstaande gegevens, dan kunt u ons een kopie van de desbetreffende eindafrekeningen met gasverbruik en meterstanden opsturen of mailen. Het liefst ook van meerdere afgelopen jaren, zodat we een goede vergelijking kunnen maken. Onze opzichter technische installaties neemt uw vraag dan in behandeling.

Wanneer voert Actium onderhoud uit aan mijn woning?

Op de pagina Onderhoud installaties kunt u zien wat het 'planjaar onderhoud' van uw woning is. Daarnaast leest u in in het onderhoudsmagazine of en zo ja, welke werkzaamheden er dit jaar gepland staan voor uw woning.

Als wij bij u onderhoud gaan uitvoeren, ontvangt u hierover tijdig schriftelijk bericht.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?