impressie afbeelding

Ik huur

Contract opzeggen

 

Log in met uw Mijn Actium-account (of maak hier eerst eenvoudig een account aan).

 

Inloggen Mijn Actium

 

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er tijdens de woninginspecties?

Als u uw huur heeft opgezegd, maken wij met u afspraken over een voor- en een eindinspectie van de woning. Tijdens de voorinspectie loopt onze woninginspecteur samen met u de woning door en noteert hij in het opnamerapport wat er voor de oplevering aan de woning moet gebeuren.

Tijdens de eindinspectie controleert de woninginspecteur of de punten uit het opnamerapport zijn uitgevoerd. Gebreken die op de einddatum niet hersteld zijn, repareren wij op uw kosten. Voor meer informatie over het opleveren van uw woning, kunt u onze brochure Verhuizen uit een leeg, veilig en schoon huis lezen.

Kan ik spullen laten overnemen door de nieuwe huurder?

Ja, dat kan. Zodra de nieuwe huurder bekend is, zorgen wij dat deze contact met u kan opnemen over de eventuele overname van spullen en het plannen van een bezichtiging. Op het bijgevoegde overnameformulier kunt u dit aangeven. Het ingevulde en ondertekende formulier geeft u tijdens de eindopname weer terug aan de woninginspecteur.

Het is niet mogelijk om zaken in uw woning te laten overnemen, als onze woninginspecteur aangeeft dat door uzelf aangebrachte wijzigingen technisch niet in orde zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een laminaatvloer waarvan de ondervloer niet voldoet aan de voorwaarden. Ook is de nieuwe huurder natuurlijk niet verplicht om spullen van u over te nemen. 

Als wij de woning gaan slopen of verkopen, of als de nieuwe huurder nog niet bekend is op de einddatum van de huurovereenkomst, dan bespreekt onze woninginspecteur met u wat u kunt achterlaten in de woning. Hiervoor krijgt u echter geen vergoeding.

Ik ga mijn huur opzeggen. Mag een bekende de woning overnemen?

Nee, dat is niet mogelijk. Wanneer u de huur van de woning heeft beëindigd, adverteren wij de woning op Huren van Actium, met uitzondering van de woningen die gebruikt worden voor bijzondere doelgroepen. De persoon in kwestie kan uiteraard wel op de woning reageren, als hij/zij is ingeschreven als woningzoekende en voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Geen antwoord op uw vraag gevonden?