impressie afbeelding

Ik ben huurder

Contract opzeggen

 

Om uw huur te kunnen opzeggen, dient u eerst even in te loggen.

 

Inloggen Mijn Actium

 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik inloggen in Mijn Actium?

Om te kunnen inloggen heeft u een account nodig. Het aanmaken van een account/ inloggen op deze website is uitsluitend bedoeld voor onze huurders. Bent u geen huurder van ons, maar woningzoekende? Klik dan hier.

Klantnummer

Al onze huurders hebben een brief ontvangen met daarin meer informatie over het aanmaken van een account en de inlogprocedure. In deze brief staat onder andere het klantnummer (een K gevolgd door 8 cijfers, bijv. K00001234) dat u nodig heeft om een account te kunnen aanmaken. Dit klantnummer vindt u bovendien ook in eerdere brieven die u van ons ontving.

Heeft u geen brief ontvangen en wilt u graag weten wat uw klantnummer is? Neem dan contact met ons op.

Wat gebeurt er tijdens de woninginspecties?
Als u uw huur heeft opgezegd, maken wij met u afspraken over een voor- en een eindinspectie van de woning. Tijdens de voorinspectie loopt onze woninginspecteur samen met u de woning door en noteert hij in het opnamerapport wat er voor de oplevering aan de woning moet gebeuren. Tijdens de eindinspectie controleert de woninginspecteur of de punten uit het opnamerapport zijn uitgevoerd. Gebreken die op de einddatum niet hersteld zijn, repareren wij op uw kosten.
Kan ik spullen laten overnemen door de nieuwe huurder?

Ja, dat kan. Als u de huur beëindigt, is het mogelijk om zaken te laten overnemen. Zodra de nieuwe huurder bekend is, zorgen wij dat deze contact met u kan opnemen over de eventuele overname van spullen en het plannen van een bezichtiging. Op het bijgevoegde overnameformulier kunt u dit aangeven. Het ingevulde en ondertekende formulier geeft u tijdens de eindopname weer terug aan de woninginspecteur.

Als de nieuwe huurder geen roerende zaken wil overnemen, moet u deze weghalen. Als er spullen zijn die u niet mag achterlaten, dan bespreekt onze woninginspecteur dit met u.

Ik wil de huur van mijn woning beëindigen. Mag een familielid/kennis hier blijven wonen?
Nee, dat mag niet. U bent de huurder van de woning. Wanneer u de huur van de woning heeft beëindigd, adverteren wij de woning op Huren van Actium, met uitzondering van de woningen die gebruikt worden voor bijzondere doelgroepen. De persoon in kwestie kan uiteraard wel op de woning reageren, als hij/zij is ingeschreven als woningzoekende en voldoet aan de gestelde voorwaarden.
Wanneer is het niet mogelijk om spullen te laten overnemen?

Het is niet mogelijk om zaken in uw woning te laten overnemen, als onze woninginspecteur aangeeft dat door uzelf aangebrachte wijzigingen technisch niet in orde zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een laminaatvloer waarvan de ondervloer niet voldoet aan de voorwaarden. Ook is de nieuwe huurder natuurlijk niet verplicht om spullen van u over te nemen.

Als wij de woning gaan slopen of verkopen, of als de nieuwe huurder nog niet bekend is op de einddatum van de huurovereenkomst, dan bespreekt onze woninginspecteur met u wat u kunt achterlaten in de woning. Hiervoor krijgt u echter geen vergoeding.

Staat uw antwoord hier niet tussen?