Ik heb een vraag over zonwering (zonnescherm / screens / luifel)

Mijn zonwering is beschadigd en/of werkt niet
Als jouw zonwering beschadigd is of niet meer goed werkt, dan is het belangrijk om te weten door wie de zonwering geplaatst is:

  • Heb je deze zelf (laten) aanbrengen, via bijvoorbeeld een woonwens? Of heb je de zonwering overgenomen van een vorige bewoner? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor onderhoud en/of reparatie.
  • Is de zonwering geplaatst door Actium? In een wooncomplex is dit eenvoudig te controleren, door te kijken of alle woningen dezelfde zonwering hebben. Zo ja, dan zorgt Actium voor onderhoud/ reparatie. Weet je niet zeker wie eigenaar is? Neem dan contact met ons op.

Is de zonwering van Actium? Dan kan je een Reparatieverzoek indienen of contact met ons opnemen op het telefoonnummer 0592 400 100.

Mijn zonnescherm is vies
Een zonnescherm zal door gebruik altijd een beetje vies worden. Dit is niet erg. Actium heeft daarom geen onderhoudscontract voor schoonmaak van zonwering. Wil je zelf toch proberen om het scherm schoon te maken? Kijk dan eerst of dit veilig kan en neem de volgende stappen:

  1. Neem een zachte en schone borstel. Borstel los vuil en oppervlakkige vlekken weg;
  2. Poets het doek voorzichtig met een zachte borstel en lauw water;
  3. Gebruik indien nodig een schoonmaakmiddel met lage ph-waarde (<7,5);
  4. Laat het water/sopje 15 minuten intrekken;
  5. Spoel grondig af met een tuinslang of emmers water;
  6. Rol het doek pas op als deze volledig droog is.

Schimmel- en weerplekken
Om schimmel- en weerplekken te voorkomen, raden we aan om de zonwering niet nat in te klappen. Is dit wel nodig vanwege slecht weer? Zet het scherm dan weer uit, zodra het weer verbetert. Zo kan het doek drogen.

Ik wil graag zonwering (laten) installeren
Het is niet toegestaan om zonder toestemming zonwering aan de gevel te (laten) plaatsen. Wil je graag zonwering aan de buitenzijde van het huis? Dan kun je dit aanvragen via een Woonwens aanvragen. Beschrijf in het formulier jouw wens en hoe je deze wilt (laten) uitvoeren en de kosten. De woninginspecteur zal het verzoek in behandeling nemen en beoordelen wat er mogelijk is. Je ontvangt binnen 6 weken een antwoord per brief.

Een woonwens indienen kan ook telefonisch via 0592 400 100.