impressie afbeelding

Vacature: medewerker klant

30 oktober 2018

‘Goedemorgen, Actium met….’ Je beantwoordt enthousiast de telefoon. Een collega probeert je iets duidelijk te maken, terwijl je informatie op je scherm leest en een notitie typt. Bij Actium gebeurt het soms allemaal tegelijk! Ai… er is iets misgegaan en deze klant is niet blij. Je bedenkt een creatieve oplossing en schakelt snel tussen mogelijkheden. Nog even afstemmen met een collega. Het lukt! Tevreden legt de huurder de telefoon neer. En jij ook.

Wij zoeken voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging, een

Medewerker klant, die veel in huis heeft
32 – 36 uur

Groei jij graag verder, net als wij, en draag jij op plezierige wijze bij aan de sfeer op onze afdeling? Zorg dan dat wij jou vinden!

Wat ga je doen?
• Alle vragen van huurders, woningzoekenden en relaties komen als eerste bij jou binnen. Zowel aan de balie, telefonisch als via e-mail. Je beantwoordt en behandelt deze zoveel mogelijk zelf;
• Je informeert en adviseert, onder andere, over ons woningaanbod, huurprijssamenstelling, woningaanpassing, huurtoeslag, leefbaarheid en betaalafspraken;
• De registratie van het klantcontact en de reparatieverzoeken handel je correct af;
• Je bent ondernemend in de verhuur van onze woningen en het verlagen van de leegstand;
• Je draagt actief bij aan de ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening.

Pas jij bij ons?
• Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. Duidelijk en helder, zowel naar klanten als naar collega’s;
• Onze klanten verras je door je hoge kwaliteit van dienstverlening. Je schakelt snel en weet je weg te vinden in diverse automatiseringssystemen;
• Je werkt graag in teamverband en de afwisseling in deze baan geeft jou energie. Jij geeft jouw team een positieve impuls door je frisse blik en wie je bént: veelzijdig, vernieuwend en gewoon een fijne collega!
• Je opleiding is afgerond op minimaal MBO niveau. Kennis van verhuur (wet- en regelgeving) en bouwkunde (basis) is in jouw voordeel.

Wie zijn wij?
Actium biedt 16.000 huishoudens, verspreid over 70 woonplaatsen in Drenthe en Zuidoost Friesland, een thuis in onze woningen. Vanuit ons kantoor in Assen werken zo’n 160 medewerkers met hart en ziel om goed wonen en prettig leven voor onze huurders mogelijk te maken. Een thuis voor onze huurders, nu en in de toekomst.

Wat bieden wij jou?
Wij openen deuren voor onze huurders, maar ook voor onze medewerkers. Wij bieden ruimte voor jouw persoonlijke talenten en ambities.

Je werk is uitdagend en afwisselend met ruimte voor persoonlijke groei. Jouw inzet wordt bij ons gewaardeerd en beloond met een goed salaris en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je kennis, opleidingsniveau en je ervaring ligt het salaris tussen € 2.486,- en € 3.019,- bruto per maand (schaal F) bij een fulltime dienstverband.

Heb je vragen over de functie en/of over Actium?
Bel 0900 0604 en vraag naar Hilma Kadijk, teammanager Klant a.i., of naar Miranda Hendriks, adviseur HRM. Of neem een kijkje op onze website www.actiumwonen.nl.

Ben jij wie we zoeken en wil je reageren?

Upload je sollicitatiebrief met CV tot 9 november aanstaande door gebruik te maken van onderstaande link.

http://actiumwonen.zoektjou.nu/557708/medewerker-klant-3 

Uiterlijk maandag 12 november hoor je van ons of we je uitnodigen voor een gesprek. De gesprekken houden we op woensdagochtend 14 november a.s. in de vorm van een speeddatesessie. Tijdens de speeddate maak je kennis met verschillende collega’s van Actium die over Actium vertellen en/of jou vragen gaan stellen. Op deze manier hopen wij een goed beeld van jou te krijgen, maar jou ook een goed beeld van Actium te geven. Je ontmoet die dag ook andere sollicitanten.

We zijn benieuwd via welk medium je deze vacature hebt gevonden. Wil je dat aangeven in je sollicitatiebrief?