impressie afbeelding

Thuiskompas is live! Toegang tot 70.500 huurhuizen

28 april 2020

Staat u bij ons ingeschreven als woningzoekende? Vanaf vandaag kunt u voor het zoeken van een huis terecht op www.thuiskompas.nl. En reageren op het aanbod van alle Drentse woningcorporaties. U heeft hiermee toegang tot 70.500 sociale huurhuizen. Thuiskompas is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de 8 Drentse woningcorporaties en hun 12 huurdersorganisaties. Het nieuwe platform biedt overzicht, gemak en geeft woningzoekenden de kans om in een groter gebied te zoeken.

Inschrijving activeren
Alle woningzoekenden van de 8 corporaties ontvangen vanaf vandaag tot en met vrijdag 1 mei een mail van Thuiskompas. Via deze mail activeren zij hun inschrijving bij Thuiskompas. Zij houden hiermee hun opgebouwde inschrijftijd. Na het activeren van hun inschrijving kunnen zij direct reageren op de beschikbare huizen, garages en parkeerplaatsen.

Gratis inschrijven
Staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende? En wilt u wel graag in aanmerking komen voor een huurhuis? U kunt zich op www.thuiskompas.nl gratis inschrijven als woningzoekende. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw inkomen en gezinssamenstelling, kunt u direct reageren op het beschikbare aanbod.

Heel eenvoudig
Het nieuwe platform voor het vinden van een huis werkt heel eenvoudig. Gebruikers worden er stap voor stap doorheen geleid. De huurdersorganisaties speelden hierin een belangrijke rol. Hans van Gellecom van Huurdersplatform SAM: “Alle huurdersorganisaties hebben de website uitgebreid getest en hun bevindingen doorgegeven. Wij kijken er toch net even anders naar en konden zo een hele waardevolle bijdrage leveren. Met deze bevindingen zijn de corporaties vervolgens aan de slag gegaan en dat heeft zeker voor verbeteringen gezorgd.”

Coronaproof
Om gebruikers te helpen staan er op www.thuiskompas.nl handleidingen in meerdere talen. Marcel van Halteren (interim bestuurder Actium) “We hebben met elkaar goed nagedacht over hoe we woningzoekenden kunnen helpen. We willen hen natuurlijk het liefst persoonlijk op kantoor ontvangen. Nu dat niet kan door de coronamaatregelen, doen we dat telefonisch. Woningzoekenden die het activeren lastig vinden kunnen bellen met de helpdesk. Ook onze medewerkers zitten klaar om vragen via de telefoon te beantwoorden. Voor de website zijn handige video’s gemaakt over hoe het inschrijven, activeren en het reageren op huizen werkt. Zo willen we de overstap naar Thuiskompas zo gemakkelijk mogelijk maken.”

Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. In totaal gaat het om een aanbod van 70.500 huizen in Drenthe en haar grensstreken.