impressie afbeelding

Thuiskompas: dé plek voor het zoeken en vinden van een huurwoning in Drenthe

9 januari 2020

Thuiskompas: dé plek voor het zoeken en vinden van een huurwoning in Drenthe

Zoekt u een sociale huurwoning in Drenthe? Vanaf 28 april 2020 kunt u terecht op Thuiskompas. Dan bieden de woningcorporaties in Drenthe beschikbare woningen aan via dit online platform. Met een inschrijving op Thuiskompas kunnen woningzoekende reageren op het aanbod van de aangesloten corporaties. Dat geeft overzicht en gemak. En de kans om in een groter gebied te zoeken.

Thuiskompas: vanaf 28 april 2020
Zoekt u een woning in Drenthe? Dan hoeft u zich vanaf 28 april 2020 niet meer bij meerdere corporaties in Drenthe in te schrijven. U kunt dan met één inschrijving op Thuiskompas reageren op het complete aanbod dat bij uw wensen en inkomen past. Ook kunt u er dan voor kiezen om bijvoorbeeld in een andere plaats in Drenthe te zoeken. Bijvoorbeeld omdat daar sneller een geschikte sociale huurwoning beschikbaar is.

Ingeschreven als woningzoekende? U krijgt in april bericht
Staat u nu als woningzoekende ingeschreven bij één van de Drentse corporaties? U krijgt in april bericht dat uw inschrijving overgaat naar Thuiskompas en een account die u kunt activeren. Vanaf 28 april kunt u een woning zoeken via Thuiskompas.

Loopt uw inschrijving bij Actium af in de periode 1 januari t/m 28 april 2020? Dan verlengen wij uw inschrijving automatisch en kosteloos. U hoeft dus niets te doen en geen verlengingskosten te betalen, maar kunt het bericht in april rustig afwachten.

Inschrijftijd gaat mee
Staat u bij meerdere corporaties in Drenthe ingeschreven? Dan is de inschrijftijd bij de corporatie waar u het langst ingeschreven staat, straks uw inschrijftijd bij Thuiskompas.

Gratis inschrijven bij Thuiskompas
Staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende voor een sociale huurwoning in Drenthe? Dan kunt u zich vanaf 28 april gratis inschrijven bij Thuiskompas. Wilt u zich eerder inschrijven en punten opbouwen? Dan kan nog steeds bij een van de corporaties. Tot 28 april 2020 gelden de huidige regels en eventuele kosten.  

Over Thuiskompas
Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. Op Thuiskompas vindt u vanaf 28 april 2020 alle beschikbare sociale huurwoningen in Drenthe en grensstreken. Thuiskompas is het vervolg op Drenthehuurt.nl.