impressie afbeelding

Samen maken we de buurt, ook nu!

1 april 2020

Dát is waar Vaart Welzijn, gemeente Assen en woningcorporatie Actium en andere Assense organisaties samen met inwoners voor gaan. Juist nu is aandacht voor elkaar in de buurt belangrijk. Mijn Buurt Assen helpt jou daar graag bij.  

Mijn Buurt Assen team in jouw buurt
We zijn op verschillende manieren aanwezig in jouw buurt. Niet meer altijd persoonlijk in verband met jouw en onze veiligheid. Een aantal voorbeelden van hoe we ons tijdens deze crisis inzetten:

* Online spreekuren op Facebook van buurtteam Marsdijk
* Spreekuur op Instagram voor leerlingen voortgezet onderwijs
* Supermarkten zien ouderen die om een praatje verlegen zitten. In overleg worden contactgegevens gedeeld met medewerkers van Vaart Welzijn
* We helpen bij het opzetten van een netwerk voor alleenstaande ouders
* JACK (Jeugd Activiteiten Centrum Kloosterveen) verspreidt via Instagram en Facebook leuke uitdagingen voor jong en oud
* Team Lariks-Pittelo deelt via WhatsApp: ‘huiswerk’ met de taalgroep, een oproep om recepten te delen met de kookgroep, tips voor beweegoefeningen of een rebus.

Lees meer over Mijn Buurt Assen op MijnBuurtAssen.nl

 

Heb je hulp nodig? Of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Neem contact op met Vaart Welzijn. Of het nu gaat om boodschappen of een moeilijke gezinssituatie, blijf er niet alleen mee zitten. Bel 088 – 030 5160 of mail naar info@vaartwelzijn.nl. 

Wil je zelf inwoners helpen?
Dat is fijn! Op www.vipassen.nl bundelen we veel aanbod van hulp. Vrijwilligers en organisaties kunnen zich hier aanmelden. Eén van de initiatieven die hier binnen is gekomen, is ‘zwaaien voor een glimlach’!

Zwaaien voor een glimlach
We zitten nu allemaal veel meer thuis. Daarom is het juist zo belangrijk om contact te blijven maken en houden. Dit kun je heel simpel doen door naar elkaar te zwaaien. Als je naar iemand zwaait dan geef je jezelf en de ander een glimlach. Hoe kun je dit doen? Teken met stoepkrijt een zwaaihand op de stoep voor je huis. Of knip een hand uit papier en hang die op het raam. Loop je een rondje, vergeet dan niet om te zwaaien naar elkaar. Hou rekening met de adviezen van het RIVM, ga niet onnodig naar buiten en houd afstand.

Mantelzorg
Ben je mantelzorger? Dan is er voor jou een netwerk met meerdere deelnemende organisaties in Assen. Op de site van Informele Zorg Assen kun je terecht met al je vragen. Via deze site willen we jullie informeren, steun bieden en praktische vragen en zorgen opvangen. Er is ook een digitale community waar je met elkaar in contact kan komen om bijvoorbeeld tips en ervaringen uit te wisselen.

Buddylink
De coronacrisis treft de kwetsbaren onder ons extra hard en door alle maatregelen raken zij ook sneller in een sociaal isolement. Meld je aan als online buddy bij buddylink om de komende weken regelmatig contact te hebben met een stadsgenoot die dreigt te vereenzamen. Geen ‘live’ bezoek maar een telefonische babbel om in contact te blijven. Aanmelden kan hier.

Actium is er ook nu voor jou
Ook in deze bijzondere periode staan wij voor je klaar. Over een aantal initiatieven vertellen we je graag.

 • Samenwerking in zorg voor ouderen
  Tijdens deze crisis werken wij nog nauwer samen met netwerkpartners en zorgorganisaties. Samen zorgen wij ervoor dat bewoners van aanleunwoningen zo min mogelijk in aanraking komen met bezoek van buiten. Actium is daarvoor gestopt met het opnieuw verhuren van woningen in zorgcomplexen. Daarnaast bellen onze wijkconsulenten met bewoners voor wat extra contact in deze periode.
 • Betalingsproblemen door de maatregelen
  Kun je de huur van jouw woning niet betalen door de corona? Neem contact op, we zoeken samen naar een passende oplossing. Lees hier meer.
 • Kaartje voor een praatje
  Een spontaan idee van onze medewerkers  is ‘Een kaartje voor een praatje’. Zij sturen huurders in hun wijk een kaartje met hun nummer erop. Een teken van aandacht en een uitnodiging om even te praten.
 • Welke maatregelen neemt Actium?
  Lees dit hier.