impressie afbeelding

Norg, Oosterveld

9 mei 2019

Aan het Oosterveld in Norg bouwt Actium in samenwerking met C+M+B Ontwikkeling en architectenbureau Archiview zestien passieve woningen.


Voor de Actium is dit een primeur. Met de bouw van deze passieve woningen start Actium een nieuwe pilot op het gebied van duurzaam en betaalbaar wonen.

Ultra-energiezuinig wonen

De woningen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken en toilet en op de verdieping zijn twee slaapkamers en een doucheruimte met tweede toilet aanwezig. Daarnaast wordt er in de tuin een (fietsen)berging geplaatst. Wat deze woningen zo uniek maakt, zijn de specifieke eigenschappen waarmee deze ultra-energiezuinig worden. Een passiefhuis is zo goed geïsoleerd dat je de woning met een kaarsje zou kunnen verwarmen. Dat betekent in de eerste plaats lage energiekosten en daarnaast optimaal wooncomfort.

Waar dat kan, worden de woningen circulair gebouwd. Met deze methode wordt bewust met grondstoffen omgegaan en waar mogelijk worden materialen hergebruikt.

Planning

Wanneer alles volgens de planning verloopt, wordt na de zomervakantie gestart met de bouw en kunnen de nieuwe bewoners rondom de jaarwisseling 2019/2020 verhuizen naar hun nieuwe woning.