impressie afbeelding

Nieuwbouw Norg - Oosterveld

9 mei 2019

Aan het Oosterveld in Norg bouwt Actium in samenwerking met C+M+B Ontwikkeling en architectenbureau Archiview zestien passieve woningen.


Voor de Actium is dit een primeur. Met de bouw van deze passieve woningen start Actium een nieuwe pilot op het gebied van duurzaam en betaalbaar wonen. Het gaat in totaal om 16 woningen (met 2 slaapkamers) met een huurprijs van €607,46.*

Ultra-energiezuinig wonen

De woningen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken en toilet en op de verdieping zijn twee slaapkamers en een doucheruimte met tweede toilet aanwezig. Daarnaast wordt er in de tuin een (fietsen)berging geplaatst. Wat deze woningen zo uniek maakt, zijn de specifieke eigenschappen waarmee deze ultra-energiezuinig worden. Een passief huis is zo goed geïsoleerd dat je de woning met een kaarsje zou kunnen verwarmen. Dat betekent in de eerste plaats lage energiekosten en daarnaast optimaal wooncomfort.

Waar dat kan, worden de woningen circulair gebouwd. Met deze methode wordt bewust met grondstoffen omgegaan en waar mogelijk worden materialen hergebruikt.

Volg de bouw

De bouw van de woningen is live te volgen via deze link.

Planning

  • Start bouw: november 2019
  • Publicatie: 8 t/m 15 oktober 2019
  • Verwachte oplevering: medio juli 2020

 

 

 

* Prijspeil 2019, huurprijzen zijn voorlopig en onder voorbehoud van wijzigingen