impressie afbeelding

Nieuwbouw Assen, Vivaldilaan en Smetanalaan

24 juni 2020

Aan de Vivaldilaan/Smetanalaan in Assen realiseert Actium 28 energiezuinige woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen.

De woningen worden in drie blokken gebouwd; twee blokken van acht geschakelde woningen en een blok van twaalf geschakelde woningen. Met een woonkamer/keuken, twee slaapkamers, ruime badkamer met tweede toilet en zolder met vaste trap, zijn de woningen ook geschikt voor starters en vitale ouderen. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin. De huurprijs bedraagt ca.€ 630,- excl. servicekosten (prijspeil 2020).

Gasloos, all-electric en energiezuinig wonen

De woningen worden gerealiseerd als een zogenaamde BENG woning (bijna energieneutraal gebouw). De woning wordt extra geïsoleerd en is helemaal aardgasvrij door gebruik te maken van zonne-energie en een verticale bodem warmtewisselaar. De woningen krijgen allemaal groene hedera schuttingen als erfafscheiding met een mooie beukenhaag aan de voorkant. Zo ziet de straat er mooi verzorgd uit.

Mijn Buurt Assen

Dit nieuwbouwproject valt binnen de wijkvernieuwing van Mijn Buurt Assen. In dit samenwerkingsverband werken Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn nauw samen. Hierdoor is het mogelijk om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Vaart Welzijn organiseert activiteiten voor en met bewoners die bijdragen aan een sterkere binding in de wijk.

Planning

Start bouw: juli 2020
Publicatie: medio april
Verwachte oplevering: juli 2021