impressie afbeelding

Nieuwbouw Assen - De Lariks

1 november 2018

In de wijk de Lariks worden in totaal 56 woningen en 60 appartementen (3 complexen) gebouwd. Het gaat om 36 woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens aan de Talmastraat en Rabenhauptstraat en 20 eensgezinswoningen aan de Stadhouderslaan. De appartementen komen aan de Nobellaan, Selma Lagerlöflaan, Stadhouderslaan en Talmastraat.

Om in aanmerking te komen moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium en voldoen aan de voorwaarden van het passend toewijzen. Voormalige bewoners hebben voorrang bij toewijzing.

Eengezinswoningen

De woningen hebben een traditionele indeling. Op de begane grond zijn de woonkamer met keuken, entree met garderobe en toilet gesitueerd. Op de verdieping komen twee slaapkamers en een doucheruimte met toilet en berging. Daarnaast hebben alle woningen een achtertuin met terras van circa 10 m². Hierin is een opstelplaats voor de afvalcontainers aangelegd en een achterpad naar de brandgang. De woningen aan de Stadhouderslaan hebben een parkeerplaats op eigen terrein. Daarnaast hebben alle woningen een kleine houten buitenberging. Tot slot zijn de voortuinen circa 1 meter diep met een betegeld pad naar de voordeur en afgeschermd met een beukenhaag.

Talmastraat/Rabenhauptstraat

  • Huurprijs tussenwoningen: € 607,46* per maand (excl. servicekosten).
  • Huurprijs hoekwoningen: € 651,03* per maand (excl. servicekosten).


Stadhouderslaan

  • Huurprijs: € 720,42* per maand (excl. servicekosten).


Appartementen

De appartementen zijn verdeeld in twee blokken van 22 appartementen en een blok van 16 appartementen. Deze appartementen zijn volledig gelijkvloers met een woonkamer met keuken, entree met garderobe, twee slaapkamers, installatieruimte/berging en een aparte toilet. Daarnaast hebben alle appartementen een balkon van circa 7 m² en een kleine berging op de begane grond.

Op het gemeenschappelijk binnenterrein bevinden zich parkeerplaatsen die aan de bewoners van alle appartementsblokken worden toegewezen (één parkeerplaats per appartement). Tot slot zijn de appartementen voorzien van lift.

  • Huurprijs € 607,46* per maand (excl. servicekosten).

Aardgasvrij en energiezuinig

De woningen en appartementen zijn energiezuinig en aardgasvrij. Dit houdt in dat ze zijn uitgerust met goede isolatie, PV-panelen, lage temperatuurverwarming en een warmtepomp. Met deze methodiek wordt volgens de nieuwste norm op gebied van duurzaamheid gebouwd.

Planning

  • De bouwwerkzaamheden zijn gestart
  • Publicatie: vanaf oktober 2019 (via www.hurenvanactium.nl)
  • Verwachte oplevering: februari/maart en voorjaar/zomer 2020

Op de hoogte blijven?

Zodra er nieuws en ontwikkelingen te melden zijn over dit project, brengen wij u via deze pagina op de hoogte.

 

* Prijspeil 2019, huurprijzen zijn voorlopig en onder voorbehoud van wijzigingen