impressie afbeelding

Mijn Buurt Assen maakt Assenaren wijzer in geldzaken

12 september 2018

Iedere maand (meer) geld overhouden. Geld voor leuke dingen. Wie wil dat nu niet? Mijn Buurt Assen maakt zich hier sterk voor. Dankzij de succesvolle proef met de VoorzieningenWijzer vorig jaar, bespaarden 100 huishoudens in Assen gemiddeld € 714,- per jaar op hun vaste lasten. Reden voor een vervolg. Vandaag ondertekenden Actium, Vaart Welzijn, GKB en Werkplein Drentsche Aa (WPDA) een overeenkomst met Zorgweb om de VoorzieningenWijzer de komende jaren breder in te zetten. Dit gebeurt onder de vlag van Mijn Buurt Assen waar de gemeente Assen ook een belangrijke partner in is.


Deze maand worden dertig medewerkers van woningcorporatie Actium, Vaart Welzijn en Werkplein Drentsche Aa (WPDA) opgeleid tot bespaarexpert. Dankzij deze opleiding kunnen medewerkers van de samenwerkende organisaties straks zelfstandig werken met de VoorzieningenWijzer. Tijdens het reguliere contact met inwoners wordt de bespaarcheck aangeboden. Hierbij wordt gekeken of er bespaard kan worden op bijvoorbeeld de zorgverzekering en energieleverancier. Ook kijkt de bespaarexpert of er gebruik wordt gemaakt van beschikbare minimaregelingen en toeslagen. Deelname is kosteloos en geheel vrijblijvend.

"Met de VoorzieningenWijzer besparen inwoners op hun uitgaven en maken ze gebruik van bestaande regelingen. Dat is dus gewoon geld dat nu blijft liggen!"

Marcel van Halteren (manager Klant & Strategie Actium): “Met de VoorzieningenWijzer besparen inwoners op hun uitgaven en maken ze gebruik van bestaande regelingen. Dat is dus gewoon geld waar mensen recht op hebben en nu laten liggen. Mijn Buurt Assen helpt inwoners graag om bewustere keuzes te maken, waarmee schulden en achterstanden worden voorkomen. Mensen in hun eigen kracht zetten, dáár doen we het voor.” Door in een samenwerkingsverband een vervolg te geven aan de VoorzieningenWijzer kunnen pieken in het werk onderling worden opgevangen. Zo kunnen zoveel mogelijk inwoners profiteren van de VoorzieningenWijzer. “Hierin zijn we uniek”, aldus van Halteren. “Tot nu toe heeft nog geen enkele organisatie de stap gezet om eigen medewerkers op te leiden tot bespaarexpert. Dat wij het als Mijn Buurt Assen gewoon dóen en proberen, is bijzonder. En tegelijk is dat ook precies de kracht van Mijn Buurt Assen.”


Fotobijschrift: (v.l.n.r.) Martijn Boer (VoorzieningenWijzer), Marcel van Halteren (Actium), Franciska Roose (GKB), Arjan Schonewille (WPDA), Henny Luppes (Vaart Welzijn) en Janna Booij (wethouder gemeente Assen).