impressie afbeelding

Groot woonwensenonderzoek in Assen

2 september 2019

Assen - In september ontvangen ruim tienduizend huishoudens in Assen een uitnodiging om deel te nemen aan een woonwensenonderzoek. Ruim tienduizend andere huishoudens gingen hen in juni al voor. De woonbeleving en woonwensen zijn voor de gemeente belangrijke input voor dit onderzoek en de nieuwe woonvisie.


In die woonvisie komt te staan hoeveel woningen erbij moeten komen, wat voor type huizen er gebouwd moeten worden en in welke prijsklasse. De huidige woonvisie loopt bijna af en de vraag naar huizen is sinds de vorige woningvisie sterk toegenomen. In het onderzoek worden vragen gesteld over hoe het wonen in Assen wordt ervaren, welke woningen er komende jaren moeten worden gebouwd en waar nog meer behoefte aan is op de woningmarkt.

Woningcorporatie Actium en Huurdersplatform MEVM werken samen met de gemeente aan dit onderzoek. De resultaten worden eind dit jaar bekendgemaakt.

Wie geen uitnodiging heeft ontvangen en toch mee wil doen aan het onderzoek, kan een mailtje met naam, adres en geboortejaar naar enqueteafdeling@companen.nl sturen. Even bellen mag ook naar 0800 266 72 63.