impressie afbeelding

Elles Dost neemt afscheid van Actium

10 september 2019

Per 1 december aanstaande neemt Elles Dost na ruim zeven jaar afscheid van Actium. Ze blijft in de corporatiesector en treedt per 1 januari 2020 in dienst als bestuurder bij Lefier.


Begin 2012 trad Elles aan als directeur-bestuurder van Actium. Een roerige tijd, waarin het werkveld van corporaties behoorlijk werd versmald en Actium een aantal kritische keuzes moest maken als gevolg van overheidsbeleid en economische omstandigheden. De eerste jaren stonden dan ook in het teken van bezuinigen en reorganiseren.

Gezonde en solide organisatie

Actium is onder Elles gegroeid. Nu, bij haar vertrek, staat er een gezonde en solide organisatie en een moderne, lerende corporatie. De laatste jaren is Actium in staat te anticiperen op de ontwikkelingen in de wereld en weet duidelijk te maken waar ze voor staat. Met oog voor de (soms kwetsbare) mens en wereld, met een sterke drive om betaalbare kwaliteit te bieden en dit vooral samen met huurders en partners te doen.

“Ik doe het met trots en dankbaarheid”

Elles Dost: “Ik verlaat Actium in de wetenschap dat er een sterke organisatie staat, die klaar is voor de toekomst. We hebben mooie klanttevredenheidsscores, uitstekende relaties met onze partners en we weten heel goed wat ons kompas de komende jaren is. Weggaan doet pijn, maar ik doe het met trots en dankbaarheid.”

We feliciteren Lefier

Jacob Bruintjes, voorzitter Raad van Commissarissen van Actium: “Natuurlijk vinden wij het erg jammer dat Elles ons gaat verlaten. We kijken terug op een constructieve, open en doelgerichte samenwerking. We begrijpen echter ook dat deze stap, met mooie nieuwe maatschappelijke uitdagingen, bij haar past. Gelukkig blijft ze behouden voor het Noorden en de corporatiesector. Wij feliciteren Lefier van harte met de komst van haar nieuwe bestuurder en wensen Elles alle succes en plezier in haar verdere loopbaan.”

Opvolging

Bij een vertrek hoort een opvolging. De Raad van Commissarissen vindt het van belang te voorzien in een passende opvolging voor Actium. Daarbij vindt ze kwaliteit belangrijker dan snelheid. De komende tijd wordt dan ook gekeken naar zowel de tijdelijke als de definitieve invulling.