impressie afbeelding

Eerste huis verhuurd via Thuiskompas

20 mei 2020

Sinds 28 april 2020 bieden we samen met de 7 andere Drentse woningcorporaties de beschikbare huurhuizen aan via www.thuiskompas.nl. Voor woningzoekenden betekent dit dat zij met 1 inschrijving toegang hebben tot 70.500 sociale huurhuizen in Drenthe en haar grensstreken. Deze week ontvingen de eerste Thuiskompas woningzoekenden de sleutels van hun nieuwe huis. Voor Actium staat het eerste huis dat we verhuren via Thuiskompas in Donkerbroek in de gemeente Ooststellingwerf. Wij verrasten deze nieuwe huurder vandaag met een overheerlijke taart.

 ‘Het reageren op Thuiskompas ging heel gemakkelijk. Het was handig dat ik kon zien dat ik steeds op nummer 1 bleef staan’, aldus de huurder. 'Toen ik de woning kreeg was ik natuurlijk erg blij. Het persoonlijke contact met de afdeling verhuur van Actium is erg prettig. Dit is mijn eerste huisje, dus het is even wennen allemaal.'

Thuiskompas
Deze samenwerking met Drentse corporaties biedt woningzoekenden overzicht, gemak en inschrijven is gratis. Als woningzoekende zie je snel wat beschikbaar is, passend bij jouw woonwensen. Maar je krijgt ook alternatieven te zien, die misschien ook goed passen. En als je om welke reden dan ook, naar een heel andere plek wilt verhuizen dan je eerst dacht? Dan heb je al inschrijftijd opgebouwd. Dit geldt voor het aanbod van de Drentse corporaties in Drenthe en haar grensstreken. Dus ook voor de huizen van Actium in de gemeente Ooststellingwerf.

Gratis inschrijven
Mensen die nog niet staan ingeschreven maar wel in aanmerking willen komen voor een huurhuis, kunnen zich op www.thuiskompas.nl gratis inschrijven als woningzoekende. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals hun inkomen en gezinssamenstelling, kunnen zij direct reageren op het beschikbare aanbod.

Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. In totaal gaat het om een aanbod van 70.500 huizen in Drenthe en haar grensstreken.