impressie afbeelding

Assen, Talmastraat en Rabenhauptstraat

1 november 2018

Aan de Talmastraat en Rabenhauptstraat worden 36 woningen gebouwd voor één- en tweepersoonshuishoudens.


De woningen hebben een traditionele indeling. Op de begane grond zijn de woonkamer met keuken, entree met garderobe en toilet gesitueerd. Op de verdieping komen twee slaapkamers en een doucheruimte met toilet en berging. Daarnaast hebben alle woningen een achtertuin met terras van circa 10 m². Hierin is een opstelplaats voor de afvalcontainers aangelegd en een achterpad naar de brandgang. Daarnaast hebben alle woningen een kleine houten buitenberging. Tot slot zijn de voortuinen circa 1,5 meter diep met een betegeld pad naar de voordeur en afgeschermd met een beukenhaag.

De huurprijs voor de tussenwoningen bedraagt € 607,46* per maand (excl. servicekosten). Voor de hoekwoningen bedraagt de huurprijs € 651,03* per maand (excl. servicekosten). Om in aanmerking te komen voor een woning moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium en voldoen aan de voorwaarden van het passend toewijzen. Voormalige bewoners hebben voorrang bij toewijzing.

Aardgasvrij en energiezuinig

Actium bouwt op diverse plekken in Assen. Aan de Talmastraat en Rabenhauptstraat worden energiezuinige en aardgasvrije woningen gebouwd. Dit houdt in dat uw nieuwe woning is uitgerust met goede isolatie, PV-panelen, lage temperatuurverwarming en een warmtepomp. Met deze methodiek wordt volgens de nieuwste norm op gebied van duurzaamheid gebouwd.

Planning

Naar verwachting wordt gestart met de bouw in maart 2019 en worden de eerste woningen mei 2020 opgeleverd.

Op de hoogte blijven?

Zodra er nieuws en ontwikkelingen te melden zijn over dit project, brengen wij u via deze pagina op de hoogte.

* Prijspeil 2019, huurprijzen zijn voorlopig en onder voorbehoud van wijzigingen