impressie afbeelding

Assen, Diepstroeten

30 juli 2018

In woonpark Diepstroeten realiseert Fijn Wonen (onderdeel van Van Wijnen) 30 Nul-op-de-Meter (NOM) gezinswoningen grenzend aan het bos. Actium verhuurt de volledig aardgasloze en all-electric woningen aan de Pronkridder.

Bent u die milieubewuste huurder die graag gasloos wil wonen?
Dan is dit de woning voor u!

De woningen met energielabel A++ worden gebouwd met een knipoog naar de hoevestijl van vroeger. Maar dan helemaal van nu. De Loo Hoeve, Veen Hoeve en Anreep Hoeve hebben allemaal een andere kleurstelling aan de buitenzijde en zijn voorzien van schuttingen rondom.

Via een ontsluitingsweg in het midden van iedere hoeve komen bewoners bij hun woning aan met een eigen parkeerplaats en kleine achtertuin (circa 7,5 m²) met (fietsen)berging. Op de begane grond is een woonkamer (31 m²) met open keuken en toilet gesitueerd. De badkamer (excl. toilet), twee slaapkamers van 7,4 m² en 9,6 m² en een wasruimte. De zolder (10 m²) is uitsluitend te gebruiken als berging en is via de vlizotrap te bereiken. Met een huurprijs van € 597,29 excl. servicekosten (prijspeil 2018) zijn de woningen uitermate geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Bouwstart en oplevering

In september wordt gestart met de bouw en in januari 2019 kunnen huurders al naar hun nieuwe woning verhuizen. 

Nul op de Meter

Boven op de huur betaalt de huurder een zogenaamde Energie prestatie Vergoeding (EPV) van € 85,- per maand. In dit geval worden de woningen voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp die de vloerverwarming voedt. Nul-op-de-Meter betekent dat een huis net zo veel energie opwekt als dat het verbruikt. Om er ook daadwerkelijk voor te zorgen dat de energierekening aan het einde van het jaar nul euro is, vraagt dat van huurders dat zij bewust omgaan met hun energieverbruik. Om hierbij te ondersteunen worden alle huurders begeleid door een woonconsulent van Van Wijnen. Deze consulent monitort de komende 10 jaar het energieverbruik van huurders. Waar nodig geeft de consulent tips en advies. Meer weten over het werk van de woonconsultent en monitoring? Lees dan verder in dit artikel.