impressie afbeelding

Actium sloopt 143 woningen in Oude Molenbuurt Assen

2 november 2020

Woningcorporatie Actium gaat de komende tijd in totaal 143 woningen slopen in Assen. Sloopbedrijf Revoort uit 2 Exloërmond voert de werkzaamheden uit. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart. Naar verwachting is de sloop in april volgend jaar afgerond.


Maar liefst 31 woningen aan de Albardastraat en 112 appartementen aan de Thorbeckelaan (Thorbeckeflats) maken plaats voor nieuwbouw. De laatste bewoners verhuizen de komende tijd naar een nieuw onderkomen, maar de werkzaamheden in aanloop van de sloop zijn al in volle gang. Zo wordt o.a. rommel in en om de woningen weggehaald en worden tuinen leeggeruimd.

Wijkvernieuwing

Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren onder de vlag van Mijn Buurt Assen flink in de Oude Molenbuurt. Met een grootschalige wijkvernieuwing worden o.a. bestaande woningen van binnen en buiten grondig aangepakt en energiezuinig gemaakt. In de afgelopen jaren is de buurt al op veel plekken zichtbaar opgeknapt. Daarnaast zijn verouderde woningen gesloopt en bouwt Actium duurzame nieuwbouw terug. Samen met bewoners worden plannen gemaakt en initiatieven opgezet die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving in de Oude Molenbuurt.

Fotocredits: Ineke Heijting