impressie afbeelding

Actium en Woonservice nemen woningen in Assen over

11 januari 2019

Met ingang van 29 maart 2019 nemen woningcorporaties Actium en Woonservice 248 huurwoningen in Assen over van woningcorporatie Mooiland. Actium en Woonservice zijn regionaal verankerd in Assen en daarom logische partners voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Het gaat in totaal om 248 huurwoningen in de gemeente Assen. Actium neemt 134 woningen over, waaronder de Amstelflat en 24 eengezinswoningen aan de Brunelstraat. De Stroomflat en 18 appartementen aan de Obrechtlaan zijn vanaf 29 maart van Woonservice. Voor Woonservice betekent dit een uitbreiding van 114 woningen in de gemeente Assen. De koopovereenkomst is woensdag 9 januari ondertekend door de drie bestuurders en in aanwezigheid van huurdersorganisaties MEVM, Stroomflat en Amstelflat.

Behoud voor de sociale huursector
Woningcorporatie Mooiland is actief in meer dan 100 gemeenten in Nederland. Mooiland kiest ervoor om zich te richten op hun kernregio Noordoost-Brabant en daarom een groot deel van haar bezit te verkopen. Mooiland heeft Actium en Woonservice benaderd over een mogelijke overname van een viertal wooncomplexen in de gemeente Assen. Beide corporaties hebben dit als kans opgepakt en zich gezamenlijk ingespannen om de woningen voor de sociale huursector te behouden.

In Assen is een aanzienlijke uitbreidingsbehoefte aan sociale huurwoningen. Actium en Woonservice zijn blij, dat door een goede samenwerking, de overname is gelukt.

Elles Dost, directeur-bestuurder van Actium: “Als wij deze woningen niet hadden gekocht, was de kans groot geweest dat ze naar de commerciële sector waren gegaan. Het behoud van deze woningen voor de sociale sector is van groot belang voor huurders en de stad Assen.”
Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: “Wij willen graag een grotere bijdrage leveren aan de sociale huisvesting in Assen. Deze overname is een mooie stap.”Huurders zijn betrokken bij en geïnformeerd over de overname. Beide corporaties zullen binnenkort hun nieuwe huurders welkom heten. 

Foto: Ron Thijsen
Op de foto (van links naar rechts): Anne Wilbers (Mooiland), Bothilde Buma (Woonservice) en Elles Dost (Actium)