impressie afbeelding

Actium en gemeente Westerveld helpen huurders besparen op vaste lasten

10 april 2019

10 april 2019

100 huishoudens krijgen gratis adviesgesprek. De Gemeente Westerveld en Actium starten in april 2019 een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen en risico’s te beperken door optimaal gebruik te maken van toeslagen en regelingen en kritisch te kijken naar een passende zorgverzekering en een voordeliger energiecontract.


De Gemeente Westerveld en Actium bieden 100 huurders een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke adviseur van De VoorzieningenWijzer.

Adviseur komt langs

De adviseur van de VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de deelnemers thuis. De adviseur maakt gebruik van een kennisplatform en is daardoor op de hoogte van alle bestaande toeslagen en regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Ook energiecontracten en zorgverzekeringen worden samen met de deelnemers via dit kennisplatform beoordeeld. Nadat de persoonlijke situatie is geïnventariseerd, helpt de adviseur ter plekke met het aanvragen van bijvoorbeeld een andere zorgverzekering, energieleverancier en toeslagen. Ook wordt bekeken of deelnemers in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen. Wanneer dit zinvol blijkt, wordt er gezorgd voor een warme overdracht naar bestaande, lokale partijen die ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren.

Geld overhouden

Met de VoorzieningenWijzer hopen de Gemeente Westerveld en Actium huurders te bereiken die inkomsten mislopen, omdat zij niet weten op welke toeslagen en regelingen zij recht hebben. Door te besparen op vaste lasten, kunnen zij hun inkomen verruimen en schulden voorkomen, zodat er na het betalen van de vaste lasten geld overblijft voor de dingen die het leven mooi maken.