impressie afbeelding

Actium bouwt eerste Nul-op-de-meter woningen in woonpark Diepstroeten

25 mei 2018

Vandaag ondertekenden woningcorporatie Actium en Fijn Wonen een overeenkomst voor de realisatie van 30 Nul-op-de-Meter (NOM) woningen in woonpark Diepstroeten. Voor Actium is dit een primeur. Nooit eerder bouwden zij sociale huurwoningen die volledig aardgasloos en all-electric zijn.

Nul-op-de-Meter

NOM woningen wekken net zoveel energie op als er wordt verbruikt. De buitengevel en het dak zijn goed geïsoleerd en luchtdicht. Daarnaast wordt de benodigde energie opgewekt door zonnepanelen op het dak en worden de woningen verwarmd met een warmtepomp en vloerverwarming. Dit moet op de eindafrekening voor de energie resulteren in een saldo van maximaal 0 KWh. Rob Hoogeveen (manager Vastgoed Actium): “Met deze NOM woningen leveren we een belangrijke bijdrage aan onze duurzaamheidsambities. Daarnaast kunnen we met de realisatie van deze woningen kennis en ervaring opdoen. Die kunnen we weer gebruiken in onze zoektocht naar oplossingen die bijdragen in onze route om in 2050 een CO2 neutrale woningvoorraad te hebben.”

De huurwoningen zijn ca. 84 m² en hebben een woonkamer en keuken op de begane grond en twee slaapkamers en een badkamer op de verdieping. Met een betaalbare huurprijs van € 597,30 excl. servicekosten (prijspeil 2018) zijn de woningen uitermate geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Wanneer alles volgens de planning verloopt, wordt voor de zomervakantie gestart met de bouw en kunnen de nieuwe bewoners in december 2018 verhuizen naar hun nieuwe woning.

Woonpark Diepstroeten

Op het voormalige terrein van zorginstelling Vanboeijen ontwikkelt Van Wijnen woonpark Diepstroeten. Een groen en idyllisch woonpark met ca. 400 verschillende toekomstbestendige woningen in verschillende prijssegmenten. Fijn Wonen, het geïndustrialiseerde woonproduct van Van Wijnen, realiseerde in het woonpark eerder al koop- en middeldure huurwoningen. Menso Oosting (directeur Fijn Wonen): “We zijn bijzonder blij dat we aan dit aanbod nu ook sociale huurwoningen kunnen toevoegen. Op deze manier kunnen we alle doelgroepen in woonpark Diepstroeten een fijne woning bieden.” De totale ontwikkeling van woonpark Diepstroeten neemt ca. 10 jaar in beslag.